Κατηγορίες για απάτες με ποδοσφαιρικές μεταγραφές και παράνομης κατοχής μεγάλης ποσότητας όπλων αντιμετωπίζει η Σβετλάνα Ραζνάτοβιτς, χήρα του δολοφονηθέντος παραστρατιωτικού ηγέτη και αρχηγού του υποκόσμου Ζέλικο Ραζνάντοβιτς, γνωστού ως Αρκάν.

Η «Τσέτσα», διάσημη λαϊκή τραγουδίστρια στη Σερβία, κατηγορείται για υπεξαίρεση 3,5 εκατ. δολαρίων και 4 εκατ. γερμανικών μάρκων από τις μεταγραφές το 2000 και το 2003 τουλάχιστον εννέα ποδοσφαιριστών της ομάδας Obilic Βελιγραδίου, της οποίας ήταν πρόεδρος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου του Βελιγραδίου, η Τσέτσα, μια από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες της λεγόμενης «τούρμπο φολκ» της σερβικής μουσικής σκηνής, κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιας θέσης και παράνομη κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων, και η αδελφή της Λίντια Βελίτσκοβιτς-Οτσόκολιτς κατηγορείται για κατάχρηση χρηματικών ποσών από τη μεταγραφή ποδοσφαιριστών.

Μεταξύ των μεταγραφών που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι του Μίροσλαβ Σάριτς στον Αρη για 800.000 γερμανικά μάρκα, του Νίκολα Λάζετιτς στη Φενέρμπαχτσε για 6 εκατ. μάρκα και του Μίλαν Ομπράντοβιτς στη Λοκομοτίβ Μόσχας για 3 εκατ. μάρκα, μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Βελιγραδίου, Β92.

Το σχέδιο κατηγορητηρίου τις προσεχείς ημέρες θα προωθηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου.

Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η Τσέτσα Ραζντάτοβιτς ως πρόεδρος της ομάδας Obilic προχώρησε σε μεταγραφές παικτών σε ξένες ομάδες και στα βιβλία της εταιρίας έγραφε ότι δεν καταβαλόταν αντίτιμο. Σε αυτό τη βοηθούσε η αδελφή της, η οποία άνοιγε λογαριασμούς σε ξένο συνάλλαγμα, στους οποίους καταθέτονταν τα χρήματα.

Η έρευνα σε βάρος της Σβέτλανα Ραζντάτοβιτς άρχισε τον Απρίλιο του 2003 όταν συνελήφθη στη διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης «Ξίφος» μετά τη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού, Ζόραν Τζίντζιτς. Τότε είχε βρεθεί στη βίλα της μεγάλη ποσότητα όπλων.

Η Εισαγγελία στη συνέχεια ζήτησε συμπληρωματική έρευνα για τις μεταγραφές παικτών.