ΑΓΟΡΕΣ

Με υψηλό επιτόκιο δανείστηκε η Πορτογαλία

Προβληματισμό στους επενδυτές δημιούργησε η χθεσινή αποτυχία του πορτογαλικού δημοσίου να συγκεντρώσει το μέγιστο ποσό που ήταν διατεθειμένο να αντλήσει από τις αγορές, αλλά και το «αλμυρό» επιτόκιο που αναγκάστηκε να πληρώσει. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με τις θετικές εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν την Τρίτη για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, μετά τις επιτυχημένες νέες εκδόσεις της Ελλάδας (έντοκα γραμμάτια), της Ισπανίας και της Ιρλανδίας. Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ.

Με υψηλό  επιτόκιο  δανείστηκε η  Πορτογαλία | tovima.gr

Προβληματισμό στους επενδυτές δημιούργησε η χθεσινή αποτυχία του πορτογαλικού δημοσίου να συγκεντρώσει το μέγιστο ποσό που ήταν διατεθειμένο να αντλήσει από τις αγορές, αλλά και το «αλμυρό» επιτόκιο που αναγκάστηκε να πληρώσει.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με τις θετικές εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν την Τρίτη για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, μετά τις επιτυχημένες νέες εκδόσεις της Ελλάδας (έντοκα γραμμάτια), της Ισπανίας και της Ιρλανδίας. Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο μίλησε για το τέλος της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Σε συνέντευξή του σε αμερικανική οικονομική εφημερίδα υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεργάζονται στενότερα ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις.

«Φρένο» στην αισιοδοξία έβαλε όμως το γεγονός ότι το πορτογαλικό δημόσιο άντλησε

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk