Το οπλοστάσιο της «Σέχτας Επαναστατών» είναι πραγματικό και έτοιμο να σκορπίσει πάλι τον τρόμο! Κανένα από τα 17 όπλα της οργάνωσης που απεικονίζονται στη φωτογραφία που συνόδευσε την επτασέλιδη προκήρυξη μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν είναι ρεπλίκα, όπως υπέθεσαν αρχικά ορισμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Η οργάνωση ποτέ δεν μπλόφαρε με ψεύτικα όπλα, τα οποία είχαν μπει στο κάδρο του οπλοστασίου «για λόγους εντυπωσιασμού», όπως εκτιμήθηκε αρχικά με την ελπίδα να καθησυχαστούν οι ανησυχίες πρωτίστως της ίδιας της Αστυνομίας για το μέγεθος του προβλήματος. Πιθανολογείται μάλιστα ότι ο άτυχος δημοσιογράφος πυροβολήθηκε από τα δύο πιστόλια, ένα Glock και ένα CΖ 99, τσεχικής κατασκευής, που φαίνονται στη φωτογραφία.

Η εικονική ανάλυση του οπλισμού που ολοκλήρωσαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. παραδόθηκε χθες στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα- το οποίο επιβεβαιώνει την αρχική μακροσκοπική επεξεργασία, όπως παρουσιάστηκε στο «Βήμα» στις 29 Ιουλίου- στη φωτογραφία εικονίζονται τρία Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, δύο πιστόλια Ζastava ανατολικής κατασκευής διαφoρετικών τύπων, ένα πιστόλι Βrowning, ένα πιστόλι Τοκάρεφ, ένα πιστόλι Smith Wesson Sigma (για το τελευταίο οι αστυνομικοί διατηρούν επιφύλαξη) και ένα περίστροφο 357 Μagnum που δέχεται σφαίρες 38 Special και για το οποίο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να αποφανθούν οριστικά αν είναι μάρκας Ζastava ή Smith Wesson. Στην τεχνική ανάλυση περιλαμβάνεται ειδική επισήμανση για τα φυσίγγια από κυνηγετικό όπλο που εικονίζονται δίπλα σε ένα από τα Καλάσνικοφ, χωρίς στη φωτογραφία να φαίνεται και το ίδιο το όπλο.

Το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων ενισχύει την άποψη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι το εικονιζόμενο οπλοστάσιο έχει σχέση αφενός με την αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009 και αφετέρου με το «σκοπευτήριο» του «Επαναστατικού Αγώνα» στην περιοχή του Κρεμαστού Λαγού στον Υμηττό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το συμπέρασμα για «το Καλάσνικοφ που εικονίζεται αριστερά στη φωτογραφία και δεν έχει κοντάκι». Αυτή η έλλειψη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., «το καθιστά ασταθές στη χρήση του. O χρήστης ενός Καλάσνικοφ χωρίς κοντάκι δεν μπορεί να στοχεύσει εύκολα και ρίχνει κυκλικές βολές, όπως ακριβώς συνέβη με έναν από τους δράστες που γάζωσανμε τρία πάλι Καλάσνικοφ- το αστυνομικό τμήμα στην Αγία Παρασκευή. Οι βολές του έπεφταν σε όλη την πρόσοψη του κτιρίου» σημειώνουν.

Σημειώνεται ότι στο σκοπευτήριο του Υμηττού βρέθηκαν σφαίρες από Τοκάρεφ και περίστροφο 38 Special, όπλα που δεν είχαν βρεθεί σε καμία από τις οπλαποθήκες του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά εμφανίζονται τώρα στη φωτογραφία της «Σέχτας Επαναστατών». Τριανταοκτάρι περίστροφο υπήρχε και στην κατοχή του Λάμπρου Φούντα, όμως από τον βαλλιστικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε ότι είχε ρίξει κάποια από τις σφαίρες που βρέθηκαν στον Υμηττό.

Χτύπημα σε φυλακές φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.
Φόβους για χτύπημα με στόχο διευθυντή φυλακών, σωφρονιστικού υπαλλήλου ή δικαστικού λειτουργού που εποπτεύει τα σωφρονιστικά ιδρύματα, διατυπώνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανάλυση της τελευταίας προκήρυξης της «Σέχτας Επαναστατών» όπου εκτοξεύονται σχετικές απειλές. Παρόμοιες αναφορές υπήρξαν και στο τελευταίο κείμενο της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Για αυτόν τον λόγο έχει ζητηθεί από υπευθύνους σωφρονιστικών ιδρυμάτων να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι σε δύο περιπτώσεις στο παρελθόν υπήρξε τέτοιου είδους στόχευση από οργάνωση αντάρτικου πόλης: Στις 19 Φεβρουαρίου 1990 δολοφονήθηκε από την οργάνωση «Επαναστατική Αλληλεγγύη» ο διευθυντής του ψυχιατρικού τμήματος των Φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Μαράτος, στον οποίο η οργάνωση απέδιδε την κατηγορία ότι «με γνωματεύσεις του διευκόλυνε εμπόρους ναρκωτικών». Ακολούθησε η τοποθέτηση στις 21 Φεβρουαρίου μιας βόμβας που δεν εξερράγη στο νυχτερινό κέντρο Καν Καν στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, σε εκδήλωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων των Φυλακών Κορυδαλλού. Την ευθύνη για αυτή την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΕΛΑ-1η Μάη. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί σχέδια για επιθέσεις εναντίον σωφρονιστικών ιδρυμάτων σε τρεις περιπτώσεις, με πρωταγωνιστές όμως άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.