Ο Νικόλας Πατέρας υπέβαλε κατά τη διάρκεια του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναικός, την παραίτηση του από την προεδρία. Ο κ. Πατέρας είχε την στήριξη από τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Η γραπτή δήλωση του κ Πατέρα έχει ως εξής:

«Η πρώτη δημόσια εμφάνισή μου μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν την 13η Απριλίου του 2008, όταν ο κόσμος που διαδήλωνε εκτός του γηπέδου της Λεωφόρου ήταν υπερπολλαπλάσιος όσων βρίσκονταν στις κερκίδες.

Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή μου ήταν στις 2 Μαΐου 2010, όταν ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απένειμα στον αρχηγό της ομάδας μας το Κύπελλο του Πρωταθλήματος και 60.000 και πλέον φίλαθλοι γιόρταζαν μέσα στο ΟΑΚΑ το νταμπλ.

Πριν από 22 μήνες παρέλαβα μία ομάδα χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, με αρνητική ψυχολογία εν μέσω κλίματος δυσπιστίας και αβεβαιότητας, χωρίς καμία προστασία από το παρασκήνιο που την αδικούσε κατάφωρα τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, σας παραδίδω μια ομάδα Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο Ελλάδας, με ψυχολογία νικητή, με εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με παίκτες που ανέβασαν την αξία του Παναθηναϊκού, με τους φιλάθλους ενωμένους, ρεκόρ εισιτηρίων, έχοντας κερδίσει αγωνιστικά τη θέση και το σεβασμό που αξίζει ο Παναθηναϊκός.

Γι΄ αυτά εισέπραξα την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου του Παναθηναϊκού, ταυτόχρονα δέχτηκα ένα πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης, από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του Παναθηναϊκού όσο αυτή δεν έριχνε νερό στο μύλο των προσωπικών τους φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων. Η λασπολογία αυτή εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με την «προεδρολογία», με την δήθεν «κακή διαχείριση» και με τους «όρους που θα δεχτώ για να παραμείνω πρόεδρος».

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ και φυσικά το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ επίσης τους μετόχους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια που κάναμε να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό και ειδικά τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, που ήταν πάντα δίπλα μου παραγκωνίζοντας και αυτός το οικονομικό και προσωπικό κόστος όποτε χρειαζόταν.

Περισσότερο από όλους ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους γιατί αυτή υπήρξε για εμένα η κινητήριος δύναμη για την προσπάθειά μου να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους και τους παρακαλώ να καταλάβουν ότι η παρουσία μου στα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπόκειται στα όρια της προσωπικής αξιοπρέπειας και τους καλώ για το καλό του Παναθηναϊκού να στηρίξουν τον επόμενο πρόεδρο».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος εκπροσωπώντας τον ερασιτέχνη είπε ότι «αν φύγει αυτός θα φύγω κι εγώ» και τόνισε πως δεν σκοπεύει να αναλάβει την προεδρία.

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε παρέμβαση σημειώνοντας:

«Η συμβολή του Νίκου Πατέρα από την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ στην επίτευξη των στόχων της ομάδας είναι αξιέπαινη. Βαθιά μου πεποίθηση αποτελεί ότι η εδραίωση των επιτυχιών του Παναθηναϊκού μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας συνεπούς, δομημένης, αποτελεσματικής και κοινά αποδεκτής στρατηγικής.Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού με όραμα, αποφασιστικότητα, τόλμη και πάνω από όλα ενότητα. Από την πλευρά μου και μετά την σημερινή εξέλιξη το αμέσως προσεχές διάστημα θα επανέλθω με συγκεκριμένες τοποθετήσεις για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού».

Επίσης, ανακοινώθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρω, ενώ νέο ΔΣ θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή.