Συνέντευξη με αιχμές

Aegean-Olympic: Απάντηση Βασιλάκη σε δηλώσεις Βγενόπουλου

Ο κ. Βασιλάκης υποστήριξε ότι η αεροπορική του εταιρεία σέβεται τον ανταγωνισμό, αλλά δεν τον φοβάται. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπόθεση της Κωνσταντινούπολης, ενώ άφησε αιχμές για τις άγονες γραμμές.

«Το πάρτι τώρα αρχίζει» ήταν απάντηση του προέδρου της Aegean κ. Θεόδωρου Βασιλάκη στις δηλώσεις του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσημη παρουσίαση της Olympic Air. Ο τελευταίος, είχε δηλώσει τότε «το πάρτι των παράνομων διαγωνισμών τελείωσε«.

«Το πάρτι τώρα αρχίζει και θα είναι μια γιορτή προσφοράς και ποιοτικής αναβάθμισης των αερομεταφορών» σημείωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η αεροπορική εταιρεία Aegean σέβεται τον ανταγωνισμό και δεν τον φοβάται.

Αφού έκανε αναφορά στο έργο και την προσφορά της Aegean τα τελευταία 10 χρόνια, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ανταγωνισμού στις αερομεταφορές, ενώ άφησε αιχμές για αθέμιτο ανταγωνισμό στα προηγούμενα χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπόθεση των άγονων γραμμών, κάνοντας λόγο για μεροληψία υπέρ της Οlympic Air, ενώ χαρακτήρισε λάθος την ακύρωση του διαγωνισμού.

Παράλληλα, πρότεινε να παγώσει ο διαγωνισμός και η αξιολόγηση να γίνει από τη νέα κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βασιλάκης:

Σημείωσε ότι υπάρχει χώρος για δυο κερδοφόρες αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο υπερατλαντικών πτήσεων της Aegean, τονίζοντας ότι οι πελάτες της έχουν πρόσβαση σε όλο τον κόσμο μέσω της συνεργασίας με την Star Aliance.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της σύνδεσης με Κωνσταντινούπολη, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία για δεύτερο αερομεταφορέα στη γραμμή είχε υπογραφεί από το 1948 και επικυρώθηκε το 1996.

Η Aegean διορίστηκε δεύτερος αερομεταφορέας στις 15 Ιουλίου 2004 και από τότε προσπαθούσε να πάρει slot, προκειμένου να αρχίσει τις πτήσεις.

Υποστήριξε ότι το έγγραφο που έδωσε η Marfin για το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν μισό και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που άρχισαν οι πτήσεις της Aegean προς Κωνσταντινούπολη ο ναύλος μειώθηκε στο μισό.

Αναφερόμενος στους ναύλους που εφαρμόζει η εταιρία κυρίως στις εσωτερικές γραμμές, τόνισε ότι είναι 20% φθηνότερες από πέρυσι και στις προσφορές ο ναύλος σχεδόν ισοδυναμεί με τους φόρους.

Τέλος ανακοίνωσε ότι παγώνει προσωρινά για δύο – τρία χρόνια η αγορά νέων αεροσκαφών, χωρίς όμως να ακυρωθεί η παραγγελία και θα αναζητηθούν αεροσκάφη μισθωμένα από την ελεύθερη αγορά, νεαρής ηλικίας και χαμηλού κόστους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk