Ξεκινά ο νέος σχηματισμός του ΟΣΕ

Σε τρεις από πέντε εταιρείες που είναι σήμερα μετασχηματίζεται ο ΟΣΕ με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη. Ο ΟΣΕ, ο οποίος σήμερα έχει τέσσερις θυγατρικές (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ΕΔΙΣΥ) θα έχει μόνο μία, την ΕΡΓΟΣΕ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία με βάση τις προβλέψεις του Κοινοτικού Δικαίου διαχωρισμού υποδομής και λειτουργίας.

Ξεκινά ο νέος  σχηματισμός  του ΟΣΕ | tovima.gr

Σε τρεις από πέντε εταιρείες που είναι σήμερα μετασχηματίζεται ο ΟΣΕ με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη.

Ο ΟΣΕ, ο οποίος σήμερα έχει τέσσερις θυγατρικές (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ΕΔΙΣΥ) θα έχει μόνο μία, την ΕΡΓΟΣΕ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία με βάση τις προβλέψεις του Κοινοτικού Δικαίου διαχωρισμού υποδομής και λειτουργίας. Ο ΕΔΙΣΥ απορροφάται στον ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ στην ΕΡΓΟΣΕ, η οποία ενισχύεται περαιτέρω με την ανάθεση σε αυτήν της εκτέλεσης όλων των σιδηροδρομικών έργων και άλλων δραστηριοτήτων. Παράλληλα, μετά την εισήγηση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, με απόφαση του Πρωθυπουργού ορίστηκε η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Σιδηροδρόμων σε εκτέλεση των προβλέψεων του νόμου 3710/2008, προκειμένου να υπάρχει μία ρυθμιστική αρχή, όπως συμβαίνει σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες. Επίσης ορίζεται η σύνθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk