ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Σύννεφα» σκιάζουν τη δημόσια εικόνα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, καθώς οι φήμες που τη θέλουν να είναι λεσβία και να διατηρεί ερωτική σχέση με τη λευκή αμερικανίδα σκηνοθέτρια Ράντι Μπιν πληθαίνουν. Προτού ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τη διεθνή διάσκεψη της Ανάπολης για τη Μέση Ανατολή- η οποία θεωρήθηκε, παρά τα προς το παρόν φτωχά αποτελέσματά της, προσωπική της επιτυχία- η κυρία Ράις γίνεται στόχος σκανδαλοθηρικών δημοσιευμάτων. Το όνομα της επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίστηκε σε άρθρο του περιοδικού «Νational Εnquirer» υπό τον σκανδαλοθηρικό τίτλο «Ποιος είναι γκέι και ποιος δεν είναι». Η «αποκάλυψη» δεν εξέπληξε, αφού είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι οι μη συμβατικές ερωτικές προτιμήσεις της κυρίας Ράις αποτελούν κοινό μυστικό στους κύκλους της Ουάσιγκτον, παρά τον εξέχοντα ρόλο της στη συντηρητική κυβέρνηση Μπους- με τις γνωστές άκρως συντηρητικές θέσεις σε θέματα ομοφυλοφίλων.

Λεσβία
Οπως υποστήριξε ο «Εnquirer», «σύμφωνα με τις φήμες στους κύκλους των πολιτικών αναλυτών,αποτελεί κοινό μυστικό ότι η Ράις είναι λεσβία». Το άρθρο επεκαλείτο ανώνυμο blogger (συγγραφέα ιστολογίου στο Διαδίκτυο) ο οποίος υποστήριζε ότι «από τα χρόνια ακόμη που ήταν κοσμήτωρ του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ,στην Καλιφόρνια,ήταν γνωστό τοις πάσι ότι η κυρία Ράις είναι λεσβία.Δεν ήταν σκάνδαλο,αλλά πραγματικότητα» . Το έντυπο σημείωνε ότι το 1998 η κυρία Ράις αγόρασε ένα σπίτι μαζί με μια «καλή φίλη», μιαν άλλη ανύπανδρη γυναίκα, τη σκηνοθέτρια Ράντι Μπιν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται το όνομα της κυρίας Μπιν. Σε πρόσφατη βιογραφία του για την κυρία Ράις, ο διπλωματικός συντάκτης της έγκυρης «Washington Ρost» Γκλεν Κέσλερ σημείωνε ότι η κυρία Μπιν είναι «η στενότερη φίλη» της αμερικανίδας υπουργού. Ο κ. Κέσλερ ήταν αυτός που ανακάλυψε, ύστερα από έρευνά του στα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας Ράις, ότι είχε αγοράσει σπίτι μαζί με τη σκηνοθέτρια.

Αντίστοιχες «κίτρινες» αποκαλύψεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία φέρεται να διατηρεί «στενές σχέσεις» με τη σύμβουλό της Ούμα Αμπεντίν. Το πρόσφατο δημοσίευμα για την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών ωστόσο φαίνεται ότι «γαργάλισε» πολλούς: μόνο την περασμένη εβδομάδα, αυτοί που «χτύπησαν» στη μηχανή αναζήτησης της Google τις λέξεις «Ράις» και «λεσβία» έφθασαν τις 140.000.