Οπως εξηγεί από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού (ΣΟΔΙΑ), κυρία Δώρα Δήμα, οι μόνιμοι κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει το κέντρο χρόνια πριν για πιο αποκεντρωμένες περιοχές, εξαιτίας της ρύπανσης, της πολυκοσμίας, του θορύβου, καθώς και της έλλειψης υποδομών, όπως ασφαλή πάρκα, παιδικές χαρές, θέσεις στάθμευσης. Οσο για την ασφάλεια, τονίζει μιλώντας στο «Βήμα» πως «η παρουσία των διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αποτρέπει κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα σε μέρη που μέχρι τώρα ήταν προβληματικά ή ακόμη και γκέτο. Πάρτε για παράδειγμα τα Εξάρχεια, τα Χαυτεία, το Μοναστηράκι».
Δεδομένου δε ότι οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα σπίτια κυρίως για να κοιμηθούν, αφιερώνοντας τον χρόνο τους στο να γνωρίσουν την πόλη, η κυρία Δήμα σημειώνει πως «δεν υπάρχει θέμα κοσμοσυρροής στις πολυκατοικίες, όπως γίνεται όταν υπάρχουν επαγγελματικά γραφεία όπου δεν γνωρίζει κανείς ποιος μπαινοβγαίνει κάθε φορά. Φιλοξενούμε ανθρώπους που έχουν ονοματεπώνυμο, οικολογική συνείδηση, σέβονται όλους τους κανόνες για ώρες κοινής ησυχίας, απαγόρευση πάρτι, ανακύκλωση κ.λπ. και γνωρίζουν ότι αν δεν τους τηρήσουν μπορεί να αποβληθούν. Υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση της συμπεριφοράς τους».
«Η Airbnb και η ανάπτυξη του κέντρου μέχρι στιγμής αυτορυθμίζονται με έναν γεωμετρικά θετικό τρόπο» αναφέρει, εξηγώντας ότι ο αριθμός των ακινήτων δεν είναι μεγάλος στο κέντρο της Αθήνας, με τουλάχιστον τους μισούς να έχουν εγκαταλείψει την ιδέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης επιστρέφοντας στη μακροχρόνια. Από τα 14.000 ακίνητα που ήταν το 2019, σήμερα είναι 7.930. «Και αυτό γιατί χρειάζεται πείρα, υπομονή, επιμονή και γνώση για τη διατήρηση της λειτουργίας ακόμα και ενός σπιτιού. Η αυτορρύθμιση της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, χωρίς να αδικεί κανέναν. Η αγορά είναι ελεύθερη, δημοκρατική». Χαρακτηρίζει μάλιστα άτοπη κάθε συζήτηση για πλαφόν, δεδομένου ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτελούν κομμάτι του τουρισμού, ενώ συγχρόνως οι δήμοι συγκεντρώνουν ανέλπιστα πολλά δημοτικά τέλη.