Ξεκινάμε τη Σαρακοστή με ταραμοσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα για να συνοδεύσουμε την παραδοσιακή λαγάνα και συνεχίζουμε με ένα λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών, τρεις υπέροχες συνταγές που διέθεσε αποκλειστικά για το ΒΗΜΑgazino o Απόστολος Δήμας, executive chef του Four Seasons Astir Palace Athens.
Ασυνήθιστα μεγάλη κίνηση για την εποχή παρουσιάζουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα, θυμίζοντας τις προ COVID-19 επιδόσεις του τουρισμού
Η πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας απειλείται με εξαφάνιση εδώ και αρκετούς αιώνες, ωστόσο η κλιματική αλλαγή και η εντατική τουριστική εκμετάλλευση έχουν γιγαντώσει το πρόβλημα, στο οποίο οι επιστήμονες πασχίζουν ακόμη να βρουν ικανοποιητική λύση.
Επειτα από μια κολεξιόν πολύ διαφορετική από αυτές που συνηθίζει να παρουσιάζει στο κοινό της, η αγαπημένη σχεδιάστρια της Κέιτ Μίντλετον επέστρεψε στα κλασικά, κομψά, preppy φορέματα με τα οποία έγινε γνωστή στον κόσμο της μόδας.
Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του πιο πολυσυζητημένου και πολυτελούς νέου ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, ρίχνουμε μια ματιά στις γαστρονομικές του προτάσεις, μία εκ των οποίων είναι ελληνική.
Συνδυάζοντας την Ιατρική, την τέχνη και την επιχειρηματικότητα, η δραστήρια μαθήτρια της Α΄ Λυκείου δημιούργησε μια ξεχωριστή έκθεση 27 έργων, η οποία παρουσιάστηκε στο Μουσείο Γ. Δροσίνη.
Η ιστορικός τέχνης κάνει μια ιδιαίτερη περιήγηση στη χώρα μας μέσα από τις συλλογές κοσμημάτων της που αντλούν έμπνευση από τη νεοελληνική αργυροχοΐα.
Η τάση για την κατανάλωση ποτών χωρίς αλκοόλ έχει δώσει το έναυσμα για την ανάδειξη της δημιουργικότητας των mixologists, όπως φαίνεται από τις συνταγές που παραχώρησε ο Αρης Χατζηαντωνίου του Julep για το ΒΗΜΑgazino.
Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νικαίας θα εκτίθενται μέχρι αύριο έργα του αυτοδίδακτου ζωγράφου, επιστήμονα και πολιτικού Δημήτρη Λιντζέρη
Εμπνευσμένος από το πρώτο – και πιο γνωστό – μέρος της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου, Ντάνιελ Ρόουζμπερι, κατάφερε να διχάσει όσο κανείς το κοινό στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας Haute Couture στο Παρίσι.
Ενα σεβίτσε λαβράκι και μια αστακομακαρονάδα με ούζο αλλά και yuzu, από τον κατάλογο του ιστορικού εστιατορίου Mangeoire στο κοσμοπολίτικο spot των γαλλικών Αλπεων, ετοίμασε για το BHMAgazino ο Νικήτας Κυρίτσης.
Στο Πολεμικό Μουσείο εκτίθεται ως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η ατομική έκθεση της Πελαγίας Κυριαζή με τίτλο «Χρονικό Ανταποκρίσεις»
Το πολυσυζητημένο βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, δούκα του Σάσεξ, μόλις κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο, εν μέσω αντιδράσεων για τις ζουμερές αποκαλύψεις που κάνει.
Οι δύο πολυμήχανοι σχεδιαστές με έδρα το Παρίσι πειραματίστηκαν με νέες υφές και υφάσματα για να δημιουργήσουν δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους συλλογές, που όμως ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία και την υψηλή αισθητική τους.
Αν και το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, το 2022 ήταν μια ιδιαιτέρως δυσοίωνη χρονιά για τους λάτρεις του σκι ανά την Ευρώπη, καθώς περισσότερες από τις μισές πίστες ήταν κλειστές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Ο πρώην διευθυντής εκδόσεων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης μιλάει στο «Βήμα» για τις πρόσφατες αλλά και παλαιότερες δραστηριότητές του
Μιλήσαμε με τον πρόεδρο και CEO της Capital Link μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση του 24ου ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου Capital Link Invest in Greece Forum που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Με τις μεγάλες πρωτοχρονιάτικες συναυλίες της Κάιλι Μινόγκ και του Ενρίκε Ιγκλέσιας στο Ντουμπάι, αλλά και με ελληνικό γλέντι και σπάσιμο πιάτων στον «Μάνο» στην Ντόχα του Κατάρ, ξεκινά η σεζόν του ξεφαντώματος στην Αραβική χερσόνησο, ενώ τα κοσμοπολίτικα πάρτι είναι σίγουρο ότι θα διαρκέσουν για αρκετούς μήνες ακόμη.
Ο hair expert Χρήστος Μιχαηλίδης μάς δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του για τα χτενίσματα του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν και αποκαλύπτει ποιες γήινες και ξανθές αποχρώσεις θα επικρατήσουν το 2023.
Συνηθίζουμε να το αποκαλούμε «μαύρο χρυσό» εξαιτίας της γεύσης και της υψηλής χρηματικής του αξίας. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι το πολυτιμότερο όλων είναι τελικά το λευκό;