Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν τη διοίκηση όλων των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Η αλλαγή αυτή ακολουθεί την απομάκρυνση, όπως αναφέρθηκε στις αρχές της εβδομάδας των δύο διοικητών από τις συνολικά πέντε στρατιωτικές διοικήσεις της Ρωσίας.

Ο Μαξ Σέντον, διευθυντής του γραφείου των Financial Times στη Μόσχα  σημειώνει ότι ο νέος διοικητής έχει περάσει από τη Συρία και έχει διευθύνει της ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας τονίζει ακόμα και για τα δεδομένα του ρωσικού στρατού είναι ακραία διεφθαρμένος και βάναυσος.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Ποιος είναι ο Σεργκέι Βλαντιμίροβις Σουροβίκιν

Ο Σουροβίκιν είναι 55 ετών και γεννήθηκε στο Νοβοσιμπίρσκ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στην 35ετη καριέρα του στον ρωσικό στρατό έχει τιμηθεί με το παράσημο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» (ή πιο απλά «Ήρωας της Ρωσίας»).

Ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία της Κύριας Διεύθυνσης της Στρατιωτικής Αστυνομίας, ενός νέου οργανισμού εντός του ρωσικού στρατού. Ο Σουροβίκιν διοικούσε την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια μεταξύ 2013 και 2017 και παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης ως διοικητής της Ομάδας Δυνάμεων στη Συρία κατά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο στη συγκεκριμένη χώρα.

Υπήρξε διοικητής της Ομάδας Στρατού «Νότος» κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.