«Το δικηγορικό μας γραφείο, ανακοινώνει ότι ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, δεν θα είναι δικηγόρος του κυρίου Γιάννη Λαγού». Με αυτήν την ανακοίνωση ο Αλέξης Κούγιας βάζει τέλος στη φημολογία ότι θα αναλάβει την υπεράσπιση του Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό που θα ξεκινήσει στις 15 Ιούνη.

Οι φήμες

Η φημολογία ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν στη δίκη Λιγνάδη η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι επόμενες δικάσιμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τότε, ο Αλέξης Κούγιας φέρεται να αντέδρασε για την 15η Ιουνίου, μία από τις προτεινόμενες ημερομηνίες. Αυτός ήταν και ο λόγος που φούντωσε η φημολογία ότι ο ποινικολόγος θα ενταχθεί στην ομάδα των συνηγόρων υπεράσπισης, εκπροσωπώντας τον Γιάννη Λαγό.

Οι συνήγοροι του Λαγού

Ωστόσο οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώνονται καθώς υπάρχει επίσημη διάψευση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια. Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός εκπροσωπούνταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της 5ετούς διάρκειας της δίκης της Χρυσής Αυγής από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Αλεξιάδη, ωστόσο στην τελευταία φάση της διαδικασίας τον είχε αντικαταστήσει με τον Κωνσταντίνο Πλέυρη.