Τον θάνατο ενός εργάτη λατομείου καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, η οποία σημειώνει ότι δεν περνάει εβδομάδα στην οποία να μην έχει καταγραφεί εργατικό δυστύχημα ή ατύχημα, τονίζοντας ότι αυτά τα περιστατικά έχουν λάβει χαρακτήρα χιονοστιβάδας. Και καλεί τις αρμόδιες αρχές να ληφθούν μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, εργάτης λατομείου στο Μακρυχώρι του Δήμου Νέστου στον νομό Καβάλας έχασε τη ζωή τους, όταν έπεσε από μεγάλο ύψος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Ακόμη ένας εργαζόμενος στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων

Είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει στο σημείο να μην κυλάει εβδομάδα χωρίς εργατικό δυστύχημα ή ατύχημα.

Στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων, προστέθηκε δυστυχώς ακόμη ένας εργαζόμενος. Εργάτης λατομείου στο Μακρυχώρι του δήμου Νέστου στο νομό Καβάλας έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, όταν από αδιευκρίνιστο λόγο έπεσε από μεγάλο ύψος.

Έχουμε κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Έχουμε απαιτήσει να ληφθούν μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Εκ του αποτελέσματος όμως φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους στην κραυγή αγωνίας μας.

Οι αρμόδιες αρχές είναι αυτές που πρέπει να διευκρινίσουν άμεσα τα αίτια θανάτου του συναδέλφου και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Η απόδοση ευθυνών και η λήψη ουσιαστικών μέτρων είναι το κλειδί για να μπει οριστικό τέλος στο τραγικό γεγονός να χάνονται συνάδελφοι εν ώρα δουλειάς.