Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα περιστατικά κακοποίησης ζώων, μετά την αποκάλυψη της ιστορίας με το γατάκι στην Αιδηψό.

Μία ακόμη τέτοια υπόθεση έρχεται στο «φως», αυτήν τη φορά στο Κερατσίνι.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (4/5) στο OPEN, η Ελένη Κοντογεώργου, εκ μέρους της οργάνωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας γάτας, η οποία βρέθηκε σε αγωγό στο Κερατσίνι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή το γατάκι

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι που τo περιέθαλψαν, το γατάκι είχε δεχτεί πυροβολισμούς με αεροβόλο και δυστυχώς δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση που καταγράφεται στην περιοχή. Όπως είπε η κ. Κοντογεώργου, μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί τέσσερα περιστατικά.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, το γατάκι που βρέθηκε είναι δύσκολο να τα καταφέρει. «Υπάρχουν πολλά περιστατικά, τα οποία μπορεί να μη μάθουμε ποτέ. Για να διαπιστωθούν τα βλήματα σε ένα ζωάκι, πρέπει να γίνει ακτινογραφία, πολλά όμως θύματα δεν εντοπίζονται καν», σημειώνει.

Σύμφωνα με την ίδια, θύματα των επιτηδείων έχουν πέσει και πολλοί σκύλοι, για τους οποίους έχει διαπιστωθεί εκ των υστέρων ότι έχουν χτυπηθεί.

Κακοποίηση ζώων: Τα πιθανά κίνητρα των δραστών

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα των δραστών που μπορεί να νιώθουν ικανοποίηση από μια τέτοια αποτρόπαια πράξη, η κ. Κοντογεώργου σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά είναι θέμα ψυχοπαθολογίας. Τα άτομα αυτά έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι εν δυνάμει ανθρωποκτόνοι. Τα ζωάκια είναι πιο εύκολος στόχος, γιατί δεν έχουν φωνή, δεν μπορούν να αντιδράσουν».

Για το συμβάν έχουν κινητοποιηθεί και οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ έχουν υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου.

Εντοπίστηκαν 3 σφαίρες στο σώμα της – Δείτε την ανάρτηση της φιλοζωικής