Με περιορισμούς στη διάρκειά του αλλά και στις ποσότητες των πυρομαχικών που θα χρησιμοποιηθούν, θα αναβιώσει το βράδυ της Ανάστασης, μετά από δύο χρόνια, ο παραδοσιακός ρουκετοπόλεμος μεταξύ δύο ενοριών στη Χίο.

Συνολικά μία ώρα θα διαρκέσει η ρίψη ρουκετών τον φετινό ρουκετοπόλεμο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρίψη 10.000 ρουκετών και από τις δύο ενορίες, ως πρώτο βήμα επιστροφής του εθίμου στις ρίζες του μετά τις υπερβολές του παρελθόντος.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έκαναν τη Μ. Πέμπτη έρευνα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή του Βροντάδου. Κατασχέθηκαν 22 αυτοσχέδιες ρουκέτες, 48 ρουκετόξυλα, 14 κενά καλούπια ρουκετών, δύο ξύλινα σφυριά, ένα αυτοσχέδιο καρφί και ένα κόσκινο, τα οποία παραδόθηκαν στην Ασφάλεια Χίου που διενεργεί προανάκριση.

Εξώδικο για τον ρουκετοπόλεμο

Η δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε οχύρωση των 40 περίπου σπιτιών που βρίσκονται ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερυθιανής.

Όμως κάποιοι κάτοικοι έχουν ζητήσει με εξώδικο να μην πραγματοποιηθεί το έθιμο, καθώς φοβούνται για τυχόν τραυματισμούς ή καταστροφές.

Συλλήψεις για βεγγαλικά

Έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε μια επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χανίων, οδήγησε στην σύλληψη του ιδιοκτήτη της καθώς βρέθηκαν 3.004 πυροτεχνήματα διαφόρων τύπων και 72 βεγγαλικά και καπνογόνα που διέθετε προς πώληση.

Στη Ζάκυνθο, συνελήφθη τη Μεγάλη Τετάρτη αλλοδαπός έμπορος καθώς διαπιστώθηκε πως στο κατάστημα που διατηρεί διέθετε προς πώληση 1.451 πυροτεχνήματα.

Περισσότερες από 100 κροτίδες κατέσχεσαν αστυνομικοί σε περιοχές των Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν δύο έμποροι.