Προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 52χρονου γείτονά του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τήνο, κρίθηκε ο 93χρονος, μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα logotypos.gr, κατά την απολογία του ο 93χρονος επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και γεροντική άνοια, ζητώντας παράλληλα την ψυχιατρική του εξέταση.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, υπό το σκεπτικό ότι έχει ομολογήσει την πράξη του και υπάρχει κίνδυνος τέλεσης και νέου εγκλήματος.

«Μου μιλούσε άσχημα και με προκάλεσε με την συμπεριφορά του»

Για προκλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του άτυχου 52χρονου αγιογράφου προς το πρόσωπό του, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια ο 93χρονος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του logotypos.gr.

Για την ημέρα του φονικού, ο ηλικιωμένος άνδρας υποστήριξε ότι, χωρίς εκείνος να προκαλέσει, το θύμα τού επιτέθηκε βρίζοντάς τον, την ώρα που έπινε καφέ στην αυλή του. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ο 52χρονος, μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του, τον μούντζωσε, συνεχίζοντας να του μιλάει άσχημα.

Τότε ο 93χρονος, από τον θυμό του, του πέταξε ένα βότσαλο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. Το θύμα, όπως λέει ο κατηγορούμενος, έγινε έξαλλος και άρχισε να του απευθύνεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, που όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, σημείωσε πως βρισκόταν σε ταραχή από τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον 52χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου.

«Θυμάμαι να παίρνω το κυνηγετικό μου όπλο, μόνο και μόνο για εκφοβισμό και να τον κάνω να σταματήσει να με βρίζει. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς πάτησα την σκανδάλη», δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα για το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής και ότι συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει συμβεί αρκετές ώρες αργότερα, δηλώνοντας μετανιωμένος για την πράξη του.

«Οι προστριβές μας ήταν καθημερινές»

Ο ηλικιωμένος, που φέρεται να καυγάδιζε με τους πάντες για το παραμικρό, τόνισε ότι οι διαφορές του με το θύμα ήταν σχεδόν καθημερινές, ωστόσο, όπως είπε ενώπιον της ανακρίτριας, πάντα προσπαθούσε να τις αντιπαρέρχεται, προκειμένου να μην επιβαρύνει την υγεία του.

Μάλιστα, στην απολογία του αναφέρθηκε και στο θάνατο του γιου του, λέγοντας ότι η εκταφή του, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία του.

Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος έχει ακόμα μία κόρη, με την οποία ωστόσο δεν έχει επαφές. Αφορμή γι’ αυτό φέρεται να προκάλεσε η πώληση της κατοικίας που της είχε παραχωρήσει στην σύντροφο του θύματος.