Υποχώρηση της μετάλλαξης Δέλτα, διαπιστώνει η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως πρόκειται για πολύ θετικό γεγονός.

Δεν απέκλεισε ωστόσο, το ενδεχόμενο εμφάνισης μια νέας μετάλλαξης του κοροναϊού.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, η κ. Παγώνη, τόνισε ότι «ο ιός δεν θα φύγει,  θα είναι εδώ. Μπορεί να παρουσιαστούν κι άλλες υποπαραλλάγες κανένας δεν το αποκλείει, οι κοροναϊοί είναι γεμάτοι εκπλήξεις».

Ωστόσο εξήγησε πως χάρη στα «όπλα» που είναι διαθέσιμα για τον περιορισμό της πανδημίας, δεν θα προκύψει κίνδυνος. «Αυτά όμως θα είναι αντιμετωπίσιμα από εδώ και πέρα. Υπάρχουν οι κατάλληλες μελέτες, ενώ έχουμε τα φάρμακα και τα εμβόλια».

Σχεδόν τελειώσαμε με τη Δέλτα

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, δήλωσε πως η υποχώρηση της μετάλλαξης Δέλτα αποτελεί ένα πολύ θετικό γεγονός: «Σχεδόν τελείωσε η Δέλτα και αυτό για εμάς είναι ό,τι καλύτερο. Πάμε καλά προς το παρόν, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να εξυπηρετηθούν οι νον κόβιντ ασθενείς».

Όσον αφορά στους ανεμβολίαστους πολίτες, έκανε έκκληση σε όσους είναι επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν με τα πρωτεϊνικά εμβόλια που φτάνουν στη χώρα μας, ωστόσο εξήγησε πως υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας» που δεν πρόκειται εμβολιαστεί.