Γιώργος Καραγιώργης – Έφυγε από τη ζωή «η ψυχή» του θρυλικού εστιατορίου Elysee στο Λονδίνο

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας έφυγε ανήμερα των Χριστουγέννων βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Γιώργος Καραγιώργης ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια Καραγιώργη τα οποία ήταν οι ιδιοκτήτες του περίφημου Elysee στο Λονδίνο.

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας έφυγε ανήμερα των Χριστουγέννων βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους. Μαζί με τα αδέρφια του Οδυσσέα και Μιχάλη, έφυγαν από την Κύπρο και πήγαν στην Αγγλία όπου εργάστηκαν στο εστιατόριο του θείου τους Βαρνάβα.

Το 1962

Το 1962 τα τρία αδέρφια αγόρασαν το εστιατόριο και δημιούργησαν το θρυλικό Elysee, το οποίο συνδύαζε την παραδοσιακή ελληνική μουσική με την μεσογειακή κουζίνα.

Ο Γιώργος Καραγιώργης ήταν ο showman του εστιατορίου αφού δεν υπήρχε βραδιά που να μην χορεύει έχοντας ποτήρια στο κεφάλι του ξεσηκώνοντας τους Έλληνες και Άγγλους πελάτες. Από τα τραπέζια του Elysee πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, του επιχειρείν, της showbiz και του αθλητισμού. Από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο μέχρι τους Μπίτλς, τον Μοχάμεντ Άλι και τους Ρόλινγκ Στόουνς.

Η επόμενη γενιά

Αλλά και πολλοί γόνοι ελληνικών εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών που σπούδαζαν στο Λονδίνο δεν έλειπαν από το μαγαζί. Μετά από 48 χρόνια τα αδέρφια Καραγιώργη αποσύρθηκαν και έδωσαν τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά. Ο Γιώργος Καραγιώργης ήταν γιος του Κυριάκου και της Μυροφόρας Καραγιώργη οι οποίοι είχαν άλλα τέσσερα παιδιά τον Μιχάλη, τον Οδυσσέα, τη Λήδα και τη Νίκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία