Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό. Ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 1 Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Μετά από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού αποσωληνώθηκε και η κατάσταση του ήταν σταθερή, ωστόσο στη συνέχεια υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και εδώ και πολλές ημέρες βρισκόταν σε κώμα.

Ο Μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος. Ανεμβολίαστη ήταν και η αδερφή του που έφυγε και εκείνη από κορωνοϊό, πριν από λίγες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: Μητροπολίτης Αιτωλίας – Υπέστη εγκεφαλικό και βρίσκεται σε βαθύ κώμα

Το βιογραφικό του

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.