Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των εργαζομένων των Πετρελαίων Καβάλας καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο όπου εργάζονται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζόμενων στα «Πετρέλαια Καβάλας», κόντρα στα σχέδια των νέων ιδιοκτητών της επιχείρησης για μαζικές απολύσεις και διάλυση του επιχειρησιακού Σωματείου που αντιστέκεται σε αυτές.

Καταδικάζουμε την πρωτοφανή κρατική καταστολή σε βάρος των εργαζόμενων που εκφράστηκε με επίθεση των ΜΑΤ μέσα στο εργοστάσιο, με ξύλο και συλλήψεις των εργαζόμενων της επιχείρησης όσο και των στελεχών του επιχειρησιακού Σωματείου μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης. Είναι χαρακτηριστικό πως η αστυνομική επιχείρηση καταστολής σε βάρος των εργαζόμενων έθεσε σε κίνδυνο τόσο την ζωή των εργαζόμενων όσο και τις εγκαταστάσεις, τις οποίες δήθεν η αστυνομία ήθελε να περιφρουρήσει αφού επιχείρησαν με βολίδες κρότου λάμψης και καπνογόνα μέσα σε εργοστασιακό χώρο με υψηλή συγκέντρωση εύφλεκτων υλικών.

Η καταστολή με ΜΑΤ ξύλο και χημικά συνεχίζεται  και σε βάρος των εργαζόμενων και των κατοίκων της περιοχής που συγκεντρώθηκαν  έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Στην πόλη και σε όλη την περιοχή έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, απαγορεύονται οι μετακινήσεις των κατοίκων, απαγορεύτηκε σε βουλευτές η πρόσβαση στο εργοστάσιο και η επαφή με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για να ενημερωθούν για τα αιτήματα και τις καταγγελίες τους.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση ως μέσο για την ευημερία της κοινωνίας περνάει μέσα από μαζικές απολύσεις εργαζόμενων, προκλητικά προνόμια προς τους επενδυτές. Το επιχείρημα πάντα το ίδιο, πως οι θυσίες (απολύσεις εργαζόμενων) είναι προσωρινές ενώ τα κέρδη για την τοπική κοινωνία και τους ίδιους τους εργαζόμενους είναι πολλαπλά και μακροπρόθεσμα. Επειδή όμως οι εργαζόμενοι έχουν σημαντική και συσσωρευμένη πείρα για να αξιολογήσουν την σοβαρότητα (ή πιο σωστά την έλλειψη σοβαρότητας) παρόμοιων επιχειρημάτων, καλείται ο εισαγγελέας με τον νόμο και ο ΜΑΤατζής με το ρόπαλο να επιβάλλει την ποθητή κοινωνική ειρήνη, δηλαδή την υποταγή των εργαζόμενων στα συμφέροντα των επενδυτών.

Οι εργαζόμενοι των «Πετρελαίων Καβάλας» δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για τις ζωές τους, για να μην κλείσει και συρρικνωθεί η παραγωγή του εργοστασίου, για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του.

Σε αυτό τον αγώνα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των μουσικών και του Σωματείου τους.

 

 

Για το Δ.Σ.

                                    Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

                   Βασίλης Παρασκευόπουλος                       Κώστας Σταυρόπουλος