Σειρά στοιχείων και πληροφοριών ότι η επίθεση εναντίον 44χρονου επιχειρηματία Ε.Θ. την περασμένη Παρασκευή στην Γλυφάδα δεν ήταν εκφοβιστική αλλά ο στόχος των άγνωστων δραστών ήταν να τον δολοφονήσουν (σ.σ. κι ότι επρόκειτο δηλαδή για ένα ακόμη «συμβόλαιο θανάτου») έχουν πλέον τα τελευταία 24ωρα τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο λόγος που ο 44χρονος- δέχθηκε συνολικά πέντε σφαίρες από τους δράστες – τραυματίσθηκε σχετικά ελαφρά στο χέρι είναι γιατί το αυτοκίνητο του είχε φιμέ τζάμια και εμπόδιζε την ορατότητα των εκτελεστών, προχώρησε σε απότομες κινήσεις με το όχημα του, κι ακολούθως έπεσε στο κάθισμα του δίνοντας την παραπλανητική εικόνα ότι «είχε τραυματισθεί βαρύτατα».

Ο 44χρονος που ασχολείτο με το εμπόριο καυσίμων κι είχε τουλάχιστον 5-6 πρατήρια βενζίνης κυρίως στην δυτική Αττική, είχε παλιότερη συνεργασία με άλλον ιδιώτη που είχε κατηγορηθεί για δολοφονικές επιθέσεις και για λαθρεμπόριο καυσίμων, κι ο οποίος στις αρχές του 2018, μερικούς μήνες μετά την αποφυλάκιση του έπεσε νεκρός από σφαίρες αγνώστων.

Ο 44χρονος είχε αναμιχθεί σε διοικητικό σχήμα ποδοσφαιρικής ομάδας στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία χρόνια είχε δικαστικές διαμάχες με άλλους ιδιώτες που σχετίζονταν με τον προαναφερόμενο δολοφονηθέντα σχετικά με την ιδιοκτησία πρατηρίων καυσίμων. Η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να προσδιορίσει τα κίνητρα των δολοφόνων. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος που δέχθηκε την εγκληματική επίθεση φέρεται να δήλωσε άγνοια για τα κίνητρα, τους φυσικούς ή ηθικούς αυτουργούς .

Αν επιβεβαιωθούν πάντως αυτές οι εκτιμήσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ για ενέδρα θανάτου στην Γλυφάδα θα επρόκειτο για το τρίτο «συμβόλαιο θανάτου» των τελευταίων ημερών μετά από την δολοφονία 33χρονου Αλβανού στην Νίκαια, 44χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι και η τελευταία στην Γλυφάδα που ευτυχώς ο επιχειρηματίας κατόρθωσε να επιβιώσει και να διαφύγει τον κίνδυνο.

Κι αυτό σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί σαφές δείγμα για την επανεκκίνηση των εκκαθαριστικών εγκληματικών επιθέσεων από το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα ύστερα από το μπαράζ δολοφονιών την τελευταία τετραετία με 20 τουλάχιστον νεκρούς. Με τις συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες να παρουσιάζουν εξαιρετικές δυσχέρειες στην διαλεύκανση τους.