Τρεις συνεχόμενες ήττες (Ατρόμητος, Αρης, Ιωνικός). Πέντε συνολικά σε 12 αγωνιστικές της Super League. Εικόνα τραγική, που παραπέμπει σε ομάδα που απλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός μαραθωνίου όπως το πρωτάθλημα. Μια τραγική κατάσταση, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει συμβιβασμένος με τη μοίρα του. Και τον Ραζβάν Λουτσέσκου ανήμπορό να αλλάξει την κατάσταση.

Οι εξελίξεις που θα επιβεβαιώσουν ένα ακόμα αποκλειστικό ρεπορτάζ για τον Δικέφαλο του Βορρά, είναι πολύ πιθανό να είναι ραγδαίες. Καθώς ο Λουτσέσκου είναι σχεδόν αποφασισμένος ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ με αυτά τα δεδομένα. Και η παραίτησή του ήδη… ετοιμάζεται.

Μετά το τέλος του αγώνα στη Νίκαια και την τραγική εμφάνιση, που συνοδεύτηκε με ήττα και από τον Ιωνικό (3-2), ο Λουτσέσκου δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. «Όλα όσα κάνουμε πηγαίνουν άσχημα. Αρχίζοντας με το παιχνίδι, το αποτέλεσμα, λάθη που γίνονται και δεχόμαστε τα γκολ. οι επιλογές παικτών που είναι ατυχείς. Όταν ξεκινούν δεν έχουν την απόδοση που θέλουμε, όταν μπαίνουν αλλαγή παίζουν και όταν τους ξαναβάζουμε, πάλι η εικόνα τους είναι κακή. Κάποιες κινήσεις είναι χωρίς έμπνευση αυτή τη στιγμή. Το διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων είναι το χειρότερο διάστημα που έχω περάσει στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Ρουμάνος, κάνοντας εν μέρει την αυτοκριτική του και συμπληρώνοντας: «Δεν έχουμε την πνευματική ετοιμότητα, τη δυναμική να αντιμετωπίζουμε κάποιο λάθος που επηρεάζει την απόδοσή μας στη ροή του παιχνιδιού, αυτό το κομμάτι είναι δική μου ευθύνη».

Ωστόσο, πέραν της αυτοκριτικής και της εμφανούς απογοήτευσης, ο Λουτσέσκου μίλησε και για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Ρωτήθηκε για το ποια θα είναι η αντίδρασή του, μετά τη νέα αποτυχία του ΠΑΟΚ και η απάντησή του ήταν γεμάτη… νόημα: «Θα δείτε την αντίδρασή μου». Προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις από την πλευρά του. Κάτι που αναμένεται να γίνει αφού μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη. Αλλά για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να υπάρξει κάποια μεγάλή ανατροπή. Καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Και ότι η αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, είναι μονόδρομος.