Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο με κορωνοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάζεται διασωλήνωση.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, ο Μητροπολίτης και άτομα του περιβάλλοντός του δεν συναινούν στη διασωλήνωση, με τους ιατρούς να προσπαθούν να τους μεταπείσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης διακομίστηκε από το σπίτι του στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση και πως αυτή η καθυστέρηση έχει συμβάλει στην σοβαρή επιδείνωσή του.

Είχε αρνηθεί τη διακομιδή

Ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης, μετά την προχθεσινή του άρνηση για διακομιδή, μεταφέρθηκε τελικώς το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι γιατροί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα. Φέρεται μάλιστα να υπήρξαν και διαβουλεύσεις για το νοσοκομείο που θα μεταφερόταν μιας και στα νοσοκομεία της Πάτρας, δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια, και εξετάστηκε η πιθανότητα να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες όμως λένε, πως ο Μητροπολίτης και άτομα του περιβάλλοντος του δεν συναινούν στη διασωλήνωση, με τους ιατρούς να προσπαθούν να τους μεταπείσουν.