Σε μία περίοδο που τα ποσοστά των εμβολιασθέντων προσεγγίζουν μια κρίσιμη μάζα και η καλοκαιρινή αύρα δικαιολογεί επιπρόσθετους τόνους αισιοδοξίας, όλοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τις στατιστικές της πανδημίας, που ανέδειξε ωστόσο πιο εμφατικά την καθολική αξία της υγείας.

Γιατί υπάρχουν κι άλλοι «συνήθεις ύποπτοι», που θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Δρούσαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι ωστόσο σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας να τους εξουδετερώσουμε αποτελεσματικά.

Πίεση, Χοληστερόλη, Κάπνισμα, Σακχαρώδης Διαβήτης, Κολπική Μαρμαρυγή αποτελούν τους σημαντικότερους υπόπτους που απειλούν την καρδιά και τα αγγεία μας. Παρότι συχνά αφήνουν αποτυπώματα, ο έγκαιρος εντοπισμός τους είναι σημαντικός, δεδομένου πως η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτων στη χώρα μας.

Οι εκδόσεις Εν Πλω, επιχειρώντας να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση για το θέμα,  παρουσιάζουν το βιβλίο «Συνήθεις Ύποπτοι της καρδιάς και των αγγείων». Οκτώ ιατροί-συγγραφείς, μέσα από κατανοητά κείμενα και με «όπλο» 42 μοναδικά σκίτσα του διεθνώς βραβευμένου Μιχάλη Κουντούρη, βοηθούν τον αναγνώστη να εξουδετερώσει τις απειλές αυτές.

Στο τέλος κάθε ενότητας, αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις ασθενών που απαντώνται από τους ιατρούς και εύληπτα infographics συνοψίζουν κάθε κεφάλαιο, κάνοντας τις σελίδες του ακόμη πιο ευανάγνωστες.

Ένας πρακτικός οδηγός υγείας για όσους θέλουν να προστατεύσουν τους ίδιους και τους δικούς τους. Ένα πρωτοποριακό βιβλίο πρόληψης, πριν τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά εισβάλουν στις ζωές μας.

Λέξεις κειμένου: 218

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

(σε περίπτωση που σας είναι χρήσιμο κάποιο από τα παρακάτω στοιχεία)

Τίτλος: Συνήθεις Ύποπτοι της καρδιάς και των αγγείων

Συγγραφείς: Περικλής Γιόβας (συντονιστής), Τανιέλα Ρήγα, Στέλιος Τζέης, Παρασκευή Σάββαρη, Ουρανία Παπαζάχου, Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, Σπύρος Γαρζώνης, Christian Schmied

Σκίτσα: Μιχάλης Κουντούρης

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Νεκταρία Καρακώστα

Μέγεθος: 21*25

Αριθμός σελίδων: 104

ISBN: 978-960-619-066-7

Τιμή: 14,00€

KYKΛΟΦΟΡΗΣΕ: Οκτώβριο 2020

Εκδόσεις Εν Πλω

Κολοκοτρώνη 49
10560, Αθήνα
Tel: +30 210 32 26 343
E-mail: info@enploeditions.gr