Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Τσαρλς Γκροντίν (Charles Grodin), γνωστός στο ευρύ κοινό για τον ρόλο του στην επιτυχημένη ταινία «Μπετόβεν».

Όπως ανακοίνωσε ο γιος του, ο κωμικός ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Το βιογραφικό του

Ο Γκροντίν γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια το 1935 και ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ωστόσο δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ, καθώς τον κέρδισε η υποκριτική. Σπούδασε ηθοποιός στο HB Studio στη Νέα Υόρκη.

Η απόφασή του αποδείχτηκε τελικά σωστή, με τον ίδιο να μεσουρανεί στο Μπρόντγουεϊ καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, κάνοντας το ντεμπούτο του το 1962 με το μιούζικαλ «Tchin Tchin».

Σύντομα ξεκίνησε η μετάβαση προς τον κινηματογράφο, μέσα από έναν μικρό ρόλο στο «Μωρό της Ρόζμαρι» το 1968.

Γρήγορα, ακολούθησαν και μεγαλύτεροι ρόλοι σε γνωστές ταινίες του Χόλιγουντ όπως οι «The Heartbreak Kid», «Heaven Can Wait», «Midnight Run» και φυσικά οι ταινίες για τον «Μπετόβεν», τον πελώριο σκύλο Αγίου Βερνάρδου.

Το 1988, ο ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιών στο φεστιβάλ κινηματογράφου «Valladolid International Film Festival», για τον ρόλο του στο «Midnight Run» όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ο Γκροντίν ήταν συχνά καλεσμένος σε βραδινά talk show καθώς η προσωπικότητά του ήταν ιδιαιτέρως αγαπητή, ενώ είχε παρουσιάσει και ο ίδιος ανάλογη εκπομπή, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής του είχε ασχοληθεί και με τη συγγραφή βιβλίων.

Ήταν παντρεμένος με την Elissa Durwood Grodin και είχαν αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη.