«Σηκώνει» το θέμα της ασφάλειας η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά και το έγκλημα στη Μεταμόρφωση – μία ακόμη δολοφονία που φαίνεται να συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Την ώρα που η ΕΛΑΣ «βλέπει» ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από την εκτέλεση του 58χρονου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι είχε κάνει σημαία προεκλογικά το θέμα της ασφάλειας.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προεκλογικά είχε κάνει σημαία το θέμα της ασφάλειας. Δύο χρόνια μετά, το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει και η κυβέρνηση μεριμνά μόνο για καταστολή σε βάρος των νέων», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, που είχε διατυπώσει ανάλογες θέσεις μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

«Κάθε βδομάδα έχουμε και μια ενέδρα θανάτου, οι πολίτες βυθίζονται στην ανασφάλεια και η μόνη ασφάλεια που υπάρχει είναι αυτή των μαφιόζων που κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί αιχμηρό σχόλιο του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Χρήστου Σπίρτζη:

«Προς κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενταύθα.

Καλημέρα σας. Καλή Κυριακή.

Χθες νέα δολοφονία και πυροβολισμοί στην Νέα Ιωνία. Οι συμπολίτες μας έτρεχαν σαν τρελοί, Σάββατο βράδυ, σε κεντρικό δρόμο.

Ελπίζουμε να είστε καλά εκεί που είστε… γιατί εμείς εδώ στην «Σιναλόα» έχουμε κάθε εβδομάδα πυροβολισμούς στους δρόμους των πόλεων μας και δολοφονίες είτε από συμβόλαια θανάτου είτε από ληστείες σε σπίτια αθώων συμπολιτών μας.

Να είστε πάντα καλά…

Και πάλι καλή Κυριακή. Να είστε ξένοιαστοι εκεί που είστε… Και να μην σας προβληματίσουν ποτέ αυτά που βιώνουν κάθε μέρα οι πολίτες της χώρας μας…».