Τη διεξαγωγής έρευνας για τυχόν πειθαρχικές παραβάσεις αστυνομικών σχετικά με περιστατικό έξω από το δημοτικό γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Πιερίας την Κυριακή διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Προηγήθηκε καταγγελία και μήνυση για αστυνομική αυθαιρεσία κατά 58χρονου και του γιου του που βρίσκονταν ανάμεσα στους φιλάθλους που παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής έξω από γήπεδο της Κατερίνης.

Καθώς στο σημείο είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για να τους απομακρύνουν. Ακολούθησε ένταση όπως φαίνεται σε βίντεο που καταγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Η σύζυγος του 58χρονου και μητέρα έξι παιδιών ανέφερε στο MEGA πως είδε μπροστά στα μάτια της, τουλάχιστον 10 αστυνομικούς να χτυπούν τον άντρα και τον γιο της.

«Ζήτησε ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός…»

«Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί», λέει η σύζυγος και μητέρα δύο εκ των θυμάτων.

«Βλέπουμε μια αγέλη να επιτίθεται σε δύο ανθρώπους, ο ένας δεν μπορούσε να αντιδράσει και επάνω στον γιο να πέφτουν τουλάχιστον 10 να τον χτυπούν και να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν».

Έπαθε οξύ έμφραγμα ο 58χρονος

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν ο 58χρονος και ο 29χρονος γιος του, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία για απειλή, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια μέρα και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 58χρονος ενημέρωσε για τα προβλήματα υγείας που είχε, ενώ όταν επί δύο ώρες ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τους αστυνομικούς.

Τελικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο που κάλεσε μέλος της οικογένειάς του και εκεί έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, όπου και τα ξημερώματα της Δευτέρας, υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση.

«Το να προσαγάγεις έναν άνθρωπο βίαια και ενώ σου λέει ότι είναι άρρωστος και να αδιαφορείς, αυτό είναι το λιγότερο απάνθρωπο».

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο 58χρονος φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Πατέρας και γιος προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Όπως ανέφερε ο συνήγορός τους Δημ. Μυλωνέρος ο 58χρονος απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική καθώς εμφάνισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενώ ο γιος μετέβη στο νοσοκομείο της Κατερίνης για ιατρικές εξετάσεις.

Μαρτυρία θύματος: Χτυπήσανε τον ανάπηρο μπαμπά μου – Όρμησαν όλοι πάνω μου

Ο Χρήστος Μυστρίδης, ένα από τα θύματα του ξυλοδαρμού, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Ο πατέρας μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δέχθηκε χτυπήματα πίσω στο κεφάλι του…», είπε αρχικά.

«Ήταν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνουν έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου».

«Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου…», ανέφερε περιγράφοντας την βίαια αστυνομική επίθεση.

«15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κόντεψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας», πρόσθεσε.