To διάστημα 8-10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά για τη μετάταξη της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού EpsionNet από την εναλλακτική αγορά του ΧΑ στην Κύρια Αγορά.

Η εταιρεία θα διαθέσει 2.224.560 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Το εύρος της τιμής διάθεσης θα καθοριστεί στις 6 Ιουλιου αν και όπως έχει γίνει γνωστό, το ανώτατο όριο έχει προταθεί να είναι τα 2,8 ευρώ ανά μετοχή.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στην Κύρια Αγορά θα γίνει στις 15 Ιουλίου.

Η EpsilonNEt ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999, το 2008 εισήχθη στην εναλλάκτική αγορά και είναι η τρίτη εταιρεία μετά την Entersoft και την CNL Capital που θα επιδιώξει τη μετάταξή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας και βασικό μέτοχο κ. Ι. Μίχο τα κεφάλαια της δημόσιας εγγραφής θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που περιλαμβάνει τεχνολογικές συνεργασίες και συμμετοχές σε εταιρείες πληροφορικής, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού και στην υλοποίηση ενεργειών για την υποστήριξη της ανάπτυξης της εταιρείας στο εξωτερικό.

Το 2019 ο κύκλος εργασιών της EpsilonNet διαμορφώθηκε στα 18 εκατ ευρω από 16,2 εκατ. το 2018 και τα λειτουργικά κέρδη ebitda από 2,38 εκατ. το 2018 ανήλθαν πέρσι στα 3,26 εκατ. ευρώ. Tα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 35,5% στα 1,41 εκατ. ευρώ. Ο δανεισμός ανέρχεται στα 6,8 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 8,5 εκατ. ευρώ.