Στην Κοζάνη μετέβησαν το πρωί της Κυριακής με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς παρευρέθηκε σε σύσκεψη στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του δημάρχου Βοΐου, καθώς κι άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων.

«Βρισκόμαστε σε ένα Γολγοθά που όλοι οι Έλληνες πρέπει να τον ανέβουμε χέρι – χέρι. Αυτή η μάχη θα κριθεί στην ατομική ευθύνη», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι ο Απρίλης είναι πολύ σημαντικός μήνας και αν χρειαστεί θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την περιοχή.

Στη σύσκεψη, ο δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής αναφέρθηκε στα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ασθενών, από Γαλατινή και Σιάτιστα, που νοσηλεύονται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Άλλη μία εβδομάδα καραντίνα για τη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι παραταθεί η καραντίνα έως τις 6 Απριλίου στα χωριά Δαμάσκηνα και Δραγασιά Κοζάνης για καθαρά προληπτικούς λόγους, καθώς εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συνεχάρη τους κατοίκους των δύο αυτών χωριών για τη στάση τους και υπογράμμισε ότι είναι ζήτημα πατριωτικής και εθνικής ευθύνης να μείνουμε σπίτι.

Αναφέρθηκε και στην Καστοριά, το νοσοκομείο της οποία ενισχύθηκε από το Σάββατο με ιατρικό προσωπικό, λέγοντας ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για την κατάσταση στην πόλη το επόμενο 24ωρο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να μεταβεί με ελικόπτερο στην Ξάνθη.