Μετά από συνεχείς προσπάθειες ώστε να οριστικοποιηθεί η επιστροφή τους στην Ελλάδα , 32 Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη κατάφεραν να πατήσουν ελληνικό έδαφος αργά το βράδυ της Πέμπτης και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο “Στάνλεϊ” σε απομόνωση προκειμένου να τους γίνουν εξετάσεις για τον κορoνaϊό.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 32 άτομα που ταξίδεψαν στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, δύο νέοι άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19.

Οι 30 που βρέθηκαν αρνητικοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε 14ημερη καραντίνα, ενώ τα δύο άτομα θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο σε απομόνωση.

Πάντως, όπως ανάφεραν οι ταξιδιώτες από την Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά και από την πρώτη στιγμή ο καθένας παραμένει απομονωμένος στο δωμάτιο του ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στο ξενοδοχείο παραμένουν σε καραντίνα και οι 21ενας ταξιδιώτες από Μαδρίτη και Βαρκελώνη που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά και κάποιοι που είχαν βρεθεί αρνητικοί στον ιό αλλά προτίμησαν να μείνουν προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τα συγγενικά τους πρόσωπα κατά την επιστροφή τους στα σπίτια τους.

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Ξάνθη φοιτητές που επέστρεψαν οδικώς από Κωνσταντινούπολη

Σε μία παράλληλη εξέλιξη,  σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης παραμένει ομάδα 90 φοιτητών που έφτασε στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, το βράδυ της Παρασκευής.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και εκτός αστικού ιστού. Οι φοιτητές θα μείνουν εκεί για τις επόμενες 15 ημέρες λόγω κορονοϊού και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Οι 90 φοιτητές με καταγωγή από την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, έφτασαν στην Ελλάδα σε δυο ομάδες.

Κατά την είσοδο τους στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων τους παρέλαβαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Ξάνθη και ορισμένους στην Αλεξανδρούπολη.