Το προληπτικό κλείσιμο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή -γνωστό και ως Deree- αποφάσισε η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα παραμείνει κλειστό στις 10 και 11 Μαρτίου μετά από σχετικές οδηγίες των υγειονομικών Αρχών της χώρας μας «λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος».

«Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ακολουθώντας συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Μαρτίου, για προληπτικούς λόγους και απολύμανση, λόγω κρούσματος κοροναϊού στο Deree» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πέντε νέα κρούσματα – Ανησυχία για τα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα

Στο μεταξύ, πέντε ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της Τρίτης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 89.

Τέσσερα εξ’ αυτών ωστόσο είναι «ορφανά», δηλαδή δεν έχουν ιστορικό έκθεσης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα αυτά κρούσματα βρίσκονται στην Αττική και αφορούν ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών. Αυτό που βοήθησε τους ειδικούς να διαγνώσουν τα τέσσερα συγκεκριμένα κρούσματα ήταν η αλλαγή του ορισμού του κρούσματος, ο οποίος συχνά μεταλλάσσεται πλέον.