Σαφή μηνύματα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και στις δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων.

«Ο Μητσοτάκης με το να κλείσει τα σύνορα, εξέφρασε όλους τους Έλληνες, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να περάσει τα σύνορα κανείς» διεμήνυσε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ, είναι μια χώρα δικαίου, ενώ «κάποιοι άλλοι πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Εμείς δεν φυλακίζουμε δημοσιογράφους, ούτε δεν εργαλειοποιούμε ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην Τουρκία, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Λιμενικό Σώμα και Πολεμικό Ναυτικό προστατεύουν τα νησιά, εκεί χτυπάει η καρδιά μας. Θέλουμε να αποτρέψουμε μια εισβολή από μετανάστες στα σύνορά μας που χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν. Είμαστε φιλόξενη ως χώρα, αλλά η απόφαση Μητσοτάκη ήταν επιβεβλημένη» υποστήριξε ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως «χοντροκομμένα ψέματα» τις τουρκικές δηλώσεις για όσα γίνονται στον Έβρο, ενώ τόνισε πως «αν νομίζουν ότι επειδή ήταν Καθαρά Δευτέρα θα μας έπιαναν στον ύπνο, είναι βαθιά νυχτωμένοι, οφείλουμε να απαντάμε παντού στην τουρκική προπαγάνδα».

«Το πρόβλημα δεν έχει τελειώσει, δεν είναι άνθρωποι που έρχονται από τη Συρία, τους είχε στρατοπαιδεύσει από πολλά σημεία της Τουρκίας. Δεν θα κουραστούμε να φυλάμε τα σύνορά μας» υπογράμμισε επίσης ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών.