Αλλαγές στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος αναμένονται την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός απροόπτου αναμένεται να αποστρατευτεί ο νυν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Κων. Ματθαιόπουλος ο οποίος ήταν υπαρχηγός Επιχειρήσεων του ΠΣ στην τραγωδία στο Μάτι. Η επιλογή του από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκαλέσει ερωτηματικά εντός και εκτός Σώματος. Υπενθυμίζεται πως είχε οριστεί Αρχηγός τον Αύγουστο του 2018 αντικαθιστώντας τον τότε Αρχηγό Σωτήρη Τερζούδη.

Εφόσον τελικά αποστρατευτεί ο Αρχηγός τότε ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι τη θέση του να καταλάβει ο νυν Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ Στέφανος Κολοκούρης χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή άλλου ανώτατου αξιωματικού για τη συγκεκριμένη θέση.Μετά τις κρίσεις κατά τις οποίες εκτιμάται πως θα αποστρατευτούν έως 15 αξιωματικοί ξεκινά αγώνας δρόμου μετά και τη ψήφιση της αναδιάρθρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ώστε να είναι όλοι και όλα έτοιμα μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μάϊου.

Επίσης αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη λοιπή ηγεσία του υπουργείου για τον εξαμηνιαίο συντονισμό. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης θεωρείται στις δημοσκοπήσεις ένας από το πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ωστόσο η εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη και η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης αλλά και των επιχειρήσεων για την καταπολέμησης της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών ακόμη και στην πλατεία Εξαρχείων φαίνεται πως έχουν διαμορφώσει ένα κλίμα υπέρ του υπουργού.