Το ποσό των 70 εκατ. ευρώ άντλησε τελικά ο όμιλος Ελλάκτωρ από το ομόλογο που εξέδωσε έναντι αρχικού στόχου  50 εκατ. ευρώ, καθώς δέχτηκε προσφορές άνω των 200 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο υψηλής εξασφάλισης λήγει το 2024 και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 6,375%

Μετά τη θετική πορεία που είχε η διαπραγμάτευση του ευρωομολόγου των 600 εκατ. ευρώ που είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2019, η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποφάσισε να αξιοποιήσει τις συνεχιζόμενες ευνοϊκές διεθνείς χρηματοοικονομικές συνθήκες, προχωρώντας στην έκδοση περαιτέρω ομολογιών.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση των 600 εκατ. ευρώ που κατευθύνθηκε κυρίως για αναχρηματοδότηση του δανεισμού του ομίλου, η νέα έκδοση προορίζεται για κεφαλαιουχικές δαπάνες (capex) στον κλάδο των αιολικών αλλά και των παραχωρήσεων (Μαρίνα Αλίμου).

Από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ επισημαίνουν πως η πρώτη  έκδοση των 600 εκατ. ευρώ πέρα από το άμεσο χρηματοοικονομικό όφελος που προσέφερε στον όμιλο αναχρηματοδοτώντας με καλύτερους όρους τον δανεισμό του, άνοιξε ουσιαστικά στην Ελλάκτωρ την πόρτα των διεθνών αγορών, επιτρέποντάς της να επιστρέφει και αντλεί κεφάλαια από την επενδυτική κοινότητα, έχοντας ήδη κάνει μία πρώτη σημαντική γνωριμία με «βαριά» θεσμικά ονόματα. Για του λόγου το αληθές αναφέρουν πως η προηγούμενη έκδοση των 600 εκατ. ευρώ καλύφθηκε κατά 75% από ξένους επενδυτές, ενώ στη νέα έκδοση οι ξένοι κάλυψαν πάνω από 80% της ζήτησης.

Το πιο αξιοσημείωτο, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ  είναι ότι η έκδοση αυτή θα γίνει με την απόδοση μέχρι τη λήξη του ομολόγου (yield to maturity) να διαμορφώνεται σε 5,65%, δηλαδή με μία μείωση της απόδοσης του ομολόγου της τάξης του 11,4% σε σύγκριση με αυτή του Δεκεμβρίου του 2019.