Σε ομολογιακή έκδοση ύψους 50 εκατ. ευρώ προχωρεί ο όμιλος Ελλάκτωρ.

Ειδικότερα, η εξ ολοκλήρου θυγατρική ELLAKTOR VALUE PLC, η οποία είναι εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας, προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας 50 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 6⅜% και λήξη το 2024, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις των νέων ομολογιών θα είναι οι ίδιοι/ες με εκείνους/ες των πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 600 εκατομμυρίων λήξεως το 2024, τις οποίες έχει ήδη εκδώσει ηεΕκδότρια στις 12 Δεκεμβρίου 2019, εκτός εάν εκεί προβλέπεται διαφορετικά.

Οι νέες ομολογίες θα αποτελούν ενιαία σειρά και αναμένεται να ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τις Υφιστάμενες Ομολογίες για όλους τους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, απαλλαγών από υποχρεώσεις (waivers), τροποποιήσεων όρων, εξοφλήσεων και προσφορών για την επαναγορά τους.

Οι πρόσοδοι της έκδοσης θα διατεθούν:

(i) για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών σχετικών με τις δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των παραχωρήσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2020,

(ii) για την καταβολή σχετικών αμοιβών και εξόδων, και

(iii) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η εταιρεία σημειώνει ότι δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η έκδοση θα πραγματοποιηθεί για το προαναφερθέν συνολικό ποσό ή ότι θα ολοκληρωθεί.

Οι HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc, ενεργούν από κοινού ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Αlpha Βank A.E., Eurobank Ergasias A.E., Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ -0,46% της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd, AXIA Ventures Group Ltd και EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ, ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την έκδοση.