Η Εθνική ομάδα επικράτησε με 2-1 της Βοσνίας στο άδειο ΟΑΚΑ, παρά τις εξεζητημένες επιλογές του Φαν’τ Σιπ στο αρχικό σχήμα, στερώντας από τους Βόσνιους κάθε ευκαιρία πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020.

Χρειάστηκε να αποκλειστεί μαθηματικά, να γίνει άνω-κάτω στα αποδυτήρια, το ρόστερ να μεταβληθεί ριζικά και να αλλάξει ο προπονητής, καθώς και ο κόσμος να δείξει το μικρότερο ενδιαφέρον από ποτέ, μέχρι η Ελλάδα να παίξει με διάθεση στα προκριματικά του Euro 2020.

Σε συνέχεια της ενθαρρυντικής εμφάνισης με την Ιταλία, αυτή τη φορά νίκησε 2-1 τη Βοσνία στο άδειο ΟΑΚΑ και δημιούργησε προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

Βέβαια, η πραγματικότητα δεν πρέπει να ξεγελά. Ναι μεν η Ελλάδα νίκησε και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτή την εποχή δεν έχει καμία πίεση για την επίτευξη ενός στόχου, κανένας δεν περιμένει τίποτα από αυτή και ο αντίπαλος της παρότι έχει ποιότητα, δεν πολέμησε με πάθος για το αποτέλεσμα.

Γιατί η Βοσνία χρειαζόταν το «διπλό» για να διατηρηθεί στη διεκδίκηση της απ’ ευθείας πρόκρισης στο Euro 2020, ωστόσο δεν έπεισε ότι ήρθε στην Αθήνα για να τα δώσει όλα.

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για τον Τζον Φαν’τ Σιπ από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ελλάδας. Ο Ολλανδός έχει παρουσίασε ένα σύνολο που έκανε σωστά τα βασικά, κατένειμε τους ρόλους και βρήκε συνδυασμούς από τους μεσοεπιθετικούς του.

Επίσης, έπεισε τους παίκτες που κάλεσε να τα δώσουν όλα και δεν υπήρχε η απάθεια των προηγούμενων μηνών. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολλανδός δεν έχει και τις ανορθογραφίες του. Η επιμονή στον ντεφορμέ Πασχαλάκη ή η «βάφτιση» του Σταφυλίδη ως στόπερ, σε ματς με πιο υψηλή επικινδυνότητα θα κοστίσουν.

Κορυφαίοι για την Εθνική ήταν ο σκόρερ Παυλίδης και οι Λημνιός, Μπακασέτας και Μασούρας, ενώ ο Μάνταλος ήταν θετικός στο πρώτο ημίχρονο. Με πολλές προωθήσεις οι Γιαννούλης και Μπακάκης, ενώ οι Γαλανόπουλος και Κουρμπέλης κέρδισαν τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και περιόρισαν τον Πιάνιτς.

Η Ελλάδα προηγήθηκε στο 30′, όταν ο Παυλίδης υποδέχτηκε την πάσα του Μάνταλου στην περιοχή, «άδειασε» τον αντίπαλο του και πλάσαρε ιδανικά.

Η Βοσνία κατάφερε να ισοφαρίσει στη μοναδική σοβαρή επίσκεψη της στην περιοχή του Πασχαλάκη, όταν στο 36′ ο Κολάσινατς πήρε τη μπάλα από αριστερά και έκανε τη σέντρα και στη μικρή περιοχή ο αφύλακτος Γκόιακ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο μέχρι το τέλος αλλά άργησε να βρει το δεύτερο γκολ… Έπρεπε να φτάσει το 88′, να μπει ο αποκλεισμένος στο προηγούμενο ματς Φετφατζίδης για να δώσει τη λύση, κάνοντας μία ατομική προσπάθεια από δεξιά και σεντράροντας και ο Κοβάτσεβιτς στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στην εστία της πατρίδας του.

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Κοβάσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Κολάσινατς, Χόντζιτς (71’ Μπάιτς), Χαΐροβιτς, Γκόιακ.