Αποκλειστικό One Channel: Κραυγή αγωνίας για την 37χρονη Ιρανή που κρατείται στον Κορυδαλλό

Κυνηγημένη από τον αυταρχικό της σύζυγο, η Σαραρέ Καντεμί ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα, μαζί με την κόρη της. Όταν αυτός την κατήγγειλε για αρπαγή ανηλίκου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής της από την Ιντερπολ και η Σαραρέ συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές.

Από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μίλησε στο One Channel η 37χρονη Ιρανή, η οποία κρατείται μετά από αίτημα του Ιράν για την έκδοσή της.

Η Σαραρέ Καντεμί περιγράφει τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει αν επιστρέψει στη χώρα της.

Η 37χρονη ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα, περνώντας τον Έβρο με την 6χρονη κόρη της Diana, τον αδελφό και την αδελφή της.

Η εξάχρονη κόρη της, με την οποία ήρθε στην Ελλάδα περνώντας τον Έβρο, βρίσκεται σε καμπ προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.

O βίαιος σύζυγός της την κατήγγειλε για αρπαγή ανηλίκου

Ο αυταρχικός σύζυγος της Σαραρέ την κακοποιούσε, ενώ είχε ήδη προχωρήσει σε συμφωνία γάμου για την μικρή τους κόρη, μόλις εκείνη έκλεινε τα εννέα της χρόνια.

Μετά την καταγγελία του συζύγου της για αρπαγή ανηλίκου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής της από την Ιντερπολ και η Σαραρέ συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές.

Παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ δεν έχει δει την εξάχρονη κόρη της, που παραμένει σε καταυλισμό προσφύγων στη βόρεια Ελλάδα, τους τελευταίους πέντε μήνες.

Την ερχόμενη Τρίτη συζητείται στον Άρειο Πάγο το αίτημα του Ιράν για έκδοση της 37χρονης μητέρας.

Παρέμβαση για την κρατούμενη Ιρανή έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία-με ανάρτησή της στο Facebook χαρακτήρισε μονόδρομο την απόρριψη του αιτήματος έκδοσής της στο Ιράν.

Πηγή: onetv.gr

ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk