Σοκάρουν οι αποκαλύψεις από την τραγωδία στη Μυρσίνη όπου ένα αγοράκι 2,5 ετών από τη Συρία βρέθηκε πνιγμένο στην παραλία μπροστά από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Μυρσίνης.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι σύμφωνα με το patrisnews.com πως την στιγμή που ο πατέρας φρόντιζε ένα παιδάκι φιλικής του οικογένειας που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και χρειαζόταν μεταφορά σε νοσοκομείο, το δικό του ξέφευγε από την προσοχή του και έπαιρνε τον δρόμο για την παραλία όπου λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε πνιγμένο.

 «Θα αναχωρούσαν για Γερμανία»

Ο  Γιώργος Αγγελόπουλος, Συντονιστής Τομέα Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη, που βρέθηκε την ώρα του περιστατικού στη Δομή  για άλλο λόγο αφηγείται τι συνέβη:

«Δυστυχώς σήμερα χάσαμε ένα αγοράκι δυόμιση ετών , η οικογένεια του οποίου, κατά τραγική ειρωνεία της τύχης, είχε ετοιμάσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, τα διαβατήριά τους, τα οποία θα παραλάμβανε μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να αναχωρήσουν, με πιθανότερο προορισμό τη Γερμανία.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Γύρω στις 12.15 το μεσημέρι κλήθηκα, πάλι κατά τραγική σύμπτωση, από τον πατέρα του παιδιού για ένα άλλο παιδάκι που είχε παρουσιάσει αλλεργία από κάτι που έφαγε. Μιλώντας με τον παιδίατρο,  κ. Τασόπουλο, υπεύθυνο του ΚΥ Γαστούνης μου είπε ότι η κατάσταση του παιδιού χρήζει ασθενοφόρου, και εγώ, όπως είναι η πάγια τακτική μου, πήγα στη δομή για να συντονίσω τη μετάβαση του παιδιού  στο ασθενοφόρο.

Πηγαίνοντας στη δομή είδα μια ελαφρά κινητοποίηση, ανθρώπους να ψάχνουν τον μικρό. Μάλιστα, προσφέρθηκα και ο ίδιος να βοηθήσω αναζητώντας το παιδί στον εξωτερικό χώρο.

Γύρω στις 12.45, όταν το ασθενοφόρο έστριβε για να παραλάβει το περιστατικό με την αλλεργία, άκουσα τους πρόσφυγες να με φωνάζουν.  Κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί. Πήγα προς το μέρος τους και είδα το παιδί βρεγμένο με κάποια  φύκια στα μαλλάκια του, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Μπήκε αμέσως στο ασθενοφόρο και έφυγε.

Αργότερα, με ειδοποίησαν οι γιατροί ότι το παιδί ήταν νεκρό και ότι έπρεπε να το ανακοινώσω και στους γονείς».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώθηκαν τα εξής: “Ανακοινώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, αγοράκι συριακής καταγωγής 2,5 ετών, διέλαθε της προσοχής των γονιών του, εξήλθε της περίφραξης της Δομής και μετέβη σε παρακείμενη παραλία, όπου βρέθηκε πνιγμένο.

Διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, προανάκριση διενεργεί η οικεία λιμενική Αρχή”.