Πριν από καιρό ο 11χρονος Αρσένι βρήκε ένα άρρωστο και ταλαιπωρημένο σκυλάκι στον δρόμο. Όταν τον πήγε στο σπίτι του οι γονείς του δεν ήθελαν να τον κρατήσουν, διότι είχαν ήδη ένα σκυλί. Τελικά υποχώρησαν με έναν όρο. Θα κρατούσαν τον άρρωστο Άρτσι, εφόσον ο Αρσένι αναλάμβανε εξ ολοκλήρου την φροντίδα του.

Έτσι, το αγόρι σκέφτηκε να φτιάχνει σπιτική λεμονάδα και να την πουλάει στους διψασμένους περαστικούς. Με τα χρήματα που θα κέρδιζε, θα μπορούσε να αγοράζει ο ίδιος την τροφή του άρρωστου Άρτσι.

«Η μαμά μου είπε να βρίσκω μόνος μου χρήματα για το φαγητό του. Είμαι αρκετά μεγάλος», λέει ο 11χρονος μαθητής.

Ούτε η ζέστη, ούτε το κρύο, ούτε η κούραση τον αποθάρρυναν. Καθόταν καθημερινά για τουλάχιστον έξι ώρες πουλώντας λεμονάδα στους περαστικούς. Κάθε μέρα έβγαζε περίπου 500 ρούβλια (επτά ευρώ), τα οποία ήταν αρκετά για να αγοράζει την τροφή του Άρτσι.

«Γνωρίζει, ότι όταν φτάνει στο σπίτι πρέπει να σκουπίζει την αυλή, να καθαρίζει το σκυλί, να τον ταΐζει βράδυ και πρωί. Είναι οργανωμένος και υπεύθυνος», λέει η μητέρα του.

Αν και το σκυλάκι έχει πλέον δυναμώσει, ο Αρσένι συνεχίζει να το φροντίζει μόνος του χωρίς να ζητά βοήθεια από τους γονείς του.