Στο επίκεντρο αυξημένης προσοχής για θέματα προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών του έχει βρεθεί το Facebook, και αντιδρά.

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου ανοίγει πέντε Facebook Cafes στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο, το Μπράιτον και το Κάρντιφ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα «τσεκάπ» ιδιωτικότητας και να κεραστούν έναν καφέ.

Οι καφετέριες στις οποίες θα φιλοξενηθούν οι χρήστες της εφαρμογής είναι το The Attendant στο Λονδίνο, το Takk στο Μάντσεστερ, το The Flour Pot Cafe στο Μπράιτον, το Union Brew Lab στο Εδιμβούργο και το Coffee Barker στο Κάρντιφ. Σε κάθε ένα από αυτά τα καφέ θα υπάρχει ένδειξη Facebook Cafe – σε μαύρο ή γκρι – πάνω στους πάγκους, πάνω από τις πόρτες και στις βιτρίνες.

Ο χρήστης Fb-επισκέπτης θα μπορεί να πάρει συμβουλές σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου και σε όσους συμμετέχουν θα προσφερθεί δωρεάν καφές καπουτσίνο ή αμερικάνικος ή τσάι με μέντα.

«Στα pop-up καφέ μας μπορείς να πάρεις βοήθεια ή συμβουλές για το πώς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του απορρήτου. Και όλο αυτό ενώ θα απολαμβάνεις τον καφέ σου» είπε ο Στιβ Χατς, αντιπρόεδρος Facebook Βόρειας Ευρώπης. Σύμφωνα με το Facebook, μόνο στο Λονδίνο πάνω από το ένα τέταρτο των χρηστών έχουν άγνοια αυτών των θεμάτων.

«Είναι φυσιολογικό να ανησυχείς για το ποιος μπορεί να δει ό,τι κοινοποιείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν ξέρουν όλοι τι μπορούν να κάνουν γι’ αυτό» εξήγησε ο Χατς. Η εταιρεία ελπίζει ότι τα καφέ θα βοηθήσουν τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τις ρυθμίσεις απορρήτου που προσφέρει το Facebook.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ