11η Σεπτεμβρίου: Νέες φωτογραφίες από την επίθεση στους δίδυμους πύργους

Αποκαλυπτικές της τραγωδίας οι νέες φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.

Αποκαλυπτικές της τραγωδίας οι νέες φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί ποτέ, κοστίζοντας την ζωή σε 2.973 ανθρώπους, οι φωτογραφίες εξακολουθούν να συγκλονίζουν τους πάντες.

Ηταν πρωί της 11ης Σεπτέμβρη όταν σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους.

Την  ανείπωτη καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα όλη η υφήλιος, μη μπορώντας να κατανοήσουν όσα είχαν συμβεί καθώς και πως η πανίσχυρη άμυνα της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο διαλύθηκε σε μία στιγμή με τέτοιο τρόπο.

Εκτοτε πολλές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στην δημοσιότητα, θυμίζοντας ξανά ξανά την μεγάλη εκείνη καταστροφή.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την τραγωδία λοιπόν νέες αδημοσίευτες φωτογραφίες από την 11η Σεπτεμβρίου και τους Δίδυμους Πύργους είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από ένα cd που βρέθηκαν σε σπίτι.

Tα cd αγοράστηκαν σε μπαζάρ εκκαθάρισης σπιτιού και έκρυβαν ένα θησαυρό με εκατοντάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα, αμέσως μετά την επίθεση.

Οι φωτογραφίες που ανακτήθηκαν από τα cd συγκλονίζουν καθώς δείχνουν τα συντρίμμια και τα ερείπια μετά την τραγωδία.


Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk