Μετά από μία βροχερή και μουντή εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο θα νιώσουμε και πάλι καλοκαίρι και μάλιστα για τα καλά.

Συγκεκριμένα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει εντελώς από το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας της ζέστης που θα χτυπήσει τη δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, μιλάμε για ένα πολύ ζεστό Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα με τις ανώτατες θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 37 έως και 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα χτυπήσει στις ευπαθείς περιοχές, που είναι μακριά από τη θάλασσα. Στα νησιά η πιο ζεστή από τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να είναι η Κυριακή.

Τέλος ο Σάκης Αρναούτογλου προέβλεψε ότι από την προσεχή Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα υποχωρήσουν, ξεκινώντας από τον βορρά, με τον υδράργυρο να καταγράφει πτώση από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! (

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! (βίντεο)Οι φίλοι και γενικά το ταξιδιωτικό κοινό που πρόκειται να επισκεφθεί περιοχές όπως την Ισπανία, τη Γαλλία, τα ανατολικά της Μ. Βρετανίας, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ελβετία αλλά τη βόρεια Ιταλία από την ερχόμενη Δευτέρα καλό θα είναι να λαμβάνουν τα μέτρα κατά του καύσωνα που λαμβάνουν οι ντόπιοι και να υιοθετούν και οι ίδιοι και να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο το μεσημέρι.να ενημερώνονται για τον καιρό από την επίσημη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας που βρίσκονται ή θα βρίσκονται! Οι αναμενόμενες πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, οπότε καλό επίσης είναι να ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές για τυχόν ανάλογα περιστατικά ! Με εκτίμησηΣάκης Αρναούτογλου

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

40αρια στην Ευρώπη

Το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ευρώπης ο καιρός θα είναι άστατος. Όμως από την Δευτέρα το θερμόμετρο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα δείξει ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου.

Θερμές αέριες μάζες από την Βόρεια Αφρική θα βάλουν στον κλίβανο την Μαδρίτη, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα.