Μια ομάδα αυτοαποκαλούμενη IRA ανέλαβε την ευθύνη για για τα πρόσφατα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα που εστάλησαν σε συγκοινωνιακούς κόμβους στο Λονδίνο και στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη τη Δευτέρα ενώ σημειώνουν ότι η οργάνωση χρησιμοποίησε ένα αναγνωρίσιμο συνθηματικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα που έχει αναλάβει την ευθύνη για τα δέματα αυτά, έκαναν γνωστό ότι έχουν στείλει συνολικά πέντε συσκευές. Σημειώνεται ότι προς το παρόν έχουν ανακτηθεί οι τέσσερις, όπως αναφέρει και ο βρετανικός Guardian.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν ήδη δώσει εντολές στις υπηρεσίες που θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να είναι σε θέση να μεταφέρουν στην αστυνομία κάθε αναφορά για εντοπισμό ύποπτου πακέτου.

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε το κοινό να παραμένει σε επαγρύπνηση και να αναφέρει κάποιο τυχόν ύποπτο πακέτο στην αστυνομία» ανέφεραν.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι ακόμη και πριν από την ανάληψη ευθύνης διερευνούσαν τη δυνατότητα συμμετοχής του IRA, καθώς τα πακέτα φέρουν ομοιότητες με τις συσκευές που είχαν σταλεί στο παρελθόν και συνδέονταν με ομάδες αντιφρονούντων που σχετίζονταν με τη τρομοκρατία στη Βόρεια Ιρλανδίαλ, σύμφωνα με τον Guardian.

Ωστόσο σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Οι αρχές πιστεύουν ότι πιθανότατα πρόκειται για την οργάνωση παραστρατιωτικών ρεπουμπλικανών που έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια ως «Νέος IRA».

Η οργάνωση αυτή έχει πραγματοποιήσει διάφορες επιθέσεις, όπως βομβιστική επίθεση με παγίδευση αυτοκινήτου στο Ντέρι στο τέλος Ιανουαρίου.