Κραμπ- Καρενμπάουερ: Διαφωνεί με το όραμα του Μακρόν για την Ευρώπη

Η οποία δέχεται πιέσεις από το κόμμα της για περαιτέρω επαφές με τον γάλλο πρόεδρο

Με τον τίτλο «Δικαιώνοντας την Ευρώπη» επέλεξε η επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, να απαντήσει στο «μανιφέστο» του Εμανουέλ Μακρόν για την «ευρωπαϊκή αναγέννηση».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε –όπως και ο Γάλλος πρόεδρος- τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο απέρριψε την ιδέα του Μακρόν για «ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα συλλογικά χρέη.

Η απάντηση της Κραμπ- Καρενμπάουερ, ουσιαστικά κάλυψε το κενό που άφησε η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία δέχεται πιέσεις από το κόμμα της για περαιτέρω επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο.

«Η Ευρώπη μας χρειάζεται να γίνει ισχυρότερη» έγραψε σε άρθρο της στην Welt am Sonntag, προσθέτοντας όμως πως «ο συγκεντρωτισμός, ο κρατισμός, η συλλογικότητα των χρεών, ένας ευρωπαϊσμός των κοινωνικών συστημάτων και του κατώτατου μισθού θα ήταν ο λάθος τρόπος». Η Κραμπ Καρενμπάουερ ζήτησε επίσης μια εσωτερική ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ΕΕ για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Όπως και ο Μακρόν, ζήτησε μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αντιμετώπιση της μετανάστευσης στην «πηγή» της, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και η απορρόφηση των αιτούντων άσυλο, είναι ρόλοι που θα πρέπει να μοιράζονται δίκαια. Και τόνισε:«Στο μέλλον, η ΕΕ θα πρέπει να εκπροσωπείται με μια κοινή μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk