• Αναζήτηση
 • Απίστευτο: Γιατρός «εξέτασε» ασθενή με νεφρεκτομή και του… βρήκε δύο νεφρούς

  Ο ασθενής πλήρωσε περισσότερα από 100 ευρώ για την εξέταση, με τον γιατρό να τον διαβεβαιώνει ότι οι… δύο νεφροί του είναι φυσιολογικοί

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένα απίστευτο περιστατικό ιατρικής προχειρότητας περιγράφει ο «Πολίτης» στην Κύπρο, με την καταγγελία και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Ασθενής, ο οποίος υποβλήθηκε προ 25ετίας σε νεφρεκτομή, επισκέφθηκε πριν από μερικές μέρες για εξέταση ρουτίνας ιδιώτη ιατρό, ο οποίος κατόπιν υπερηχογραφήματος διέγνωσε ότι «οι δύο νεφροί εντοπίζονται στη φυσιολογική θέση, έχουν φυσιολογικό μέγεθος και ηχοδομή…».

  Η επιστολή –καταγγελία του ασθενή αναφέρει:

  «Στις 20 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. εξετάστηκα από τον … Υποτίθεται μου έκανε υπερηχογράφημα νεφρών, κύστεως και προστάτη (έτσι λέει η έκθεσή του), εξέταση η οποία διήρκεσε μόνο 4-5 λεπτά και για την οποία πλήρωσα 110 ευρώ. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι το 1993 έκανα νεφρεκτομή: μου αφαιρέθηκε ο αριστερός μου νεφρός, ο οποίος μου δημιουργούσε προβλήματα επειδή ήταν ατροφικός. Μετά την εξέταση ο … (σ.σ. γιατρός) με διαβεβαίωσε ότι ήμουν «μια χαρά» και η ιδιαιτέρα γραμματέας του μου έδωσε τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος γραπτώς σε έναν φάκελο. Εκείνη τη στιγμή μου έκανε εντύπωση πότε πρόλαβε η ιδιαιτέρα του γιατρού να γράψει ολόκληρη έκθεση, έστω σύντομη. Όταν πήγα σπίτι και άνοιξα να διαβάσω την έκθεση, έπαθα το σοκ της ζωής μου διαβάζοντας την πρώτη γραμμή την οποία σταχυολογώ: «Οι δύο νεφροί εντοπίζονται στη φυσιολογική θέση, έχουν φυσιολογικό μέγεθος… Μάλιστα! Απέκτησα ως διά μαγείας (κοροϊδίας καλύτερα!) δεύτερο νεφρό!

  Και μετά να σου λένε όσοι εναντιώνονται στο ΓεΣΥ ότι η ποιοτική ιατρική περίθαλψη εξασφαλίζεται μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Κολοκύθια με τη ρίγανη!  Χθες (σ.σ. προχθές) το πρωί πήγα να δω τον εν λόγω γιατρό αλλά ήταν «απασχολημένος». Εξήγησα το θέμα στην ιδιαιτέρα του, με την παράκληση να επικοινωνήσει μαζί μου το συντομότερο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Από ντροπή; Από αμηχανία; Από έλλειψη αβρότητας; Ο,τι και να ισχύει, η συμπεριφορά του συνάδει με την έκθεσή του».

  Από την πλευρά του γιατρού τονίστηκε: «Ο γιατρός δεν έχει να πει οτιδήποτε σε εφημερίδες και οποιουσδήποτε δημοσιογράφους. Έχει αναθέσει την όλη υπόθεση στον δικηγόρο του».

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk