Μετά από 77 χρόνια εντοπίστηκε σε βάθος 5.330 μέτρων το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Hornet δίπλα στο ιαπωνικό σκάφος IJN Hiei που το εμβόλισε στις 26 Οκτωβρίου του 1942 στη «Μάχη του Νησιού Σάντα Κρουζ».

Εκείνη την ημέρα το επιβλητικό πλοίο χάθηκε από τα ραντάρ αμερικανικής διοίκησης και μαζί με αυτό τα ίχνη του πολυμελούς πληρώματός του που υπολογίζεται σε 2.200 αμερικανούς ναύτες και αξιωματικούς.

Στις 9 Ιανουαρίου του 2019 η ερευνητική ομάδα του Πολ Άλεν που απεβίωσε πριν έναν χρόνο εντόπισε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο βυθό των Νησιών του Σολομώντα.

«Το Hornet ήταν στη λίστα με τα πλοία του Β’ΠΠ που θέλαμε να εντοπίσουμε, εξαιτίας της ιστορικής του βαρύτητας ως αεροπλανοφόρο, το οποίο αντίκρισε πολλές κρίσιμες στιγμές σε ναυμαχίες» δήλωσε ο Ρόμπερτ Κραφτ, διευθυντής υποθαλάσσιων υποθέσεων για το Vulcan, οργανισμός που διαχειρίζεται το Petrel.

Τo Hornet ήταν το τελευταίο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ που βυθίστηκε από τον εχθρό κατά τη διάρκεια της Μάζης των Νήσων Σάντα Κρουζ στις 26 Οκτωβρίου 1942 από βομβαρδισμούς των Ιαπώνων.