Πραγματοποιώντας μακράν το καλύτερο πρώτο ημίχρονό του στο φετινό πρωτάθλημα, ο Αρης πέρασε σα… σίφουνας από την Τρίπολη, διαλύοντας τον Αστέρα με 3-0. Και τα τρία γκολ των κίτρινων σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, οι οποίοι είχαν και δοκάρι.

Στους 32 βαθμούς (10η νίκη, 5η εκτός) η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, έκανε μεγάλο βήμα για την έξοδό του στην Ευρώπη. Κι αυτό καθώς αποσπάστηκε 4 βαθμούς από τον 6ο Παναθηναϊκό και 5 από τον 7ο Παναιτωλικό και 6 από την 8η Ξάνθη.

Από την άλλη ο Αστέρας, σε μια από τις χειρότερες παρουσίες του, γνώρισε την 11η φετινή του ήττα, παρέμεινε στους 21 βαθμούς και πλέον κοιτάζει περισσότερο τις… από κάτω ομάδες παρά τις από πάνω.

Ο Αρης ζήτησε πέναλτι
Το ματς άρχισε με αμφισβητούμενη φάση, καθώς ο Κώτσιρας ανέτρεψε τον Λάρσον πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και αριστερά, με τον Σουηδό να ζητά πέναλτι, αλλά τον διαιτητή Μανούχο να δείχνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Ασίστ ο Τόνσο, σουτάρα ο Λάρσον
Η ομάδα του Παντελίδη που είχε μπει πιο δυνατά, κατάφερε να ανοίξει το σκορ από πολύ νωρίς, δημιουργώντας εξαιρετικά δεδομένα για εκείνη στο ματς. Ο Τόνσο βρήκε ωραία τον Λάρσον στα αριστερά της περιοχής και εκείνος με αριστοτεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα… συστημένη στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαδόπουλου.

Σιώπης με μπαλιά… πάρε βάλε!
Ηταν ξεκάθαρα το καλύτερο ξεκίνημα για τους κίτρινους που σε άλλο φετινό ματς δεν έχουν αποδειχθεί τόσο αποτελεσματικοί. Κι αυτό καθώς η δεύτερη τελική προσπάθεια τους στο ματς τους βρήκε να έχουν προβάδισμα δύο τερμάτων!

Στο 23’ ο Σιώπης έβαλε άψογη μακρινή μπαλιά στον Ντιγκινί, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, προχώρησε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 0-2!

Την κατοχή ο Αστέρας, μεγάλη επέμβαση από Κουέστα
Η εξέλιξη αυτή έκανε τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρήσουν περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Ετσι στα τελευταία 22 λεπτά του πρώτου μέρους ο Αστέρας πήρε την κατοχή και πίεσε, κυρίως με γεμίσματα και σέντρες προς την περιοχή του Άρη.

Οι κίτρινοι ήταν καλά στημένοι μεσοαμυντικά, ωστόσο «πουλούσαν» αρκετά εύκολα τη μπάλα, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν σε 2-3 περιπτώσεις. Στην κορυφαία εξ αυτών στο 32’ ο Μανιάς βρέθηκε φάτσα με τον Κουέστα (ηταν εξαιρετικός σε όλο το ματς), όμως ο τερματοφύλακας των κίτρινων προέβη σε εξαιρετική επέμβαση με τα πόδια κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Εξαιρετικός στο παιχνίδι χώρου ο Άρης

Κι ενώ η ομάδα του Παντελίδη είχε αρκετά λεπτά να επιτεθεί με αξιώσεις, το έπραξε στα τελευταία λεπτά, κάνοντας άνω-κατω την αντίπαλη άμυνα με αντεπιθέσεις «φωτιά». Αρχικά… προειδοποίησε στο 44’, όταν μετά από αντεπίθεση η παράλληλη προς την εστία μπαλιά του Λάρσον δεν βρήκε κάποιο συμπαίκτη του ώστε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Η επόμενη αντεπίθεση όμως ήταν και «φαρμακερή». Ο Τόνσο μετά από άψογη ενέργεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Ματέο Γκαρσία να παίρνει το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 0-3!

Σωστή διαχείριση και άνετο «τρίποντο»
Εχοντας «αέρα» τριών τερμάτων στο ενεργητικό του ο Άρης στο δεύτερο απλά χρειαζόταν να κάνει σωστή διαχείριση και να παραμείνει ψύχραιμος. Κάτι που σε γενικές γραμμές έκανε παίζοντας και πάλι κλειστά και προσεκτικά.

Η είσοδος του Αραβίδη (έκανε ντεμπούτο) έδωσε επιθετική πνοή στους γηπεδούχους που είχαν και πάλι  την κατοχή, όμως με εξαίρεση κάποια σουτ (Ρόλε, Κώτσιρα, Μανιάς) δεν μπόρεσαν να «φανούν» περισσότερο επιθετικά. Οσο το ματς κυλούσε άλλωστε οι παίκτες του Παράσχου έδειχναν όλο και περισσότερο την απογοήτευσή τους μετά το βαρύ 3-0.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα (46’ Αραβίδης), Πασαλίδης, Βλάχος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Ρόλε, Καλτσάς (85’ Δουβίκας), Φερνάντες, Μανιάς.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα (57΄ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Λάρσον (74’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Τόνσο (84’ Βέλεθ).