• Αναζήτηση
 • Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος για τις πλημμύρες

  Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις σε περιοχές της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας συγκάλεσε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας

  Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις σε περιοχές της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας συγκάλεσε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

  Όπως καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στον νομό Ηλείας σημειώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου: Γέφυρα Καρυάς-Χάνι-Πανόπουλο, Ζαχάρω-Αρήνη, Χρυσοχώρι-Λογγό, Μίνφη-Βρεστό-Μυρώνεια, Χελιδόνι-Κρυονέρι, Κρέστενα-Ανδρίτσαινα και Αλφειούσα-Καλλίκωμο.

  Σύμφωνα με την Περιφέρεια, τα τεχνικά συνεργεία επενέβησαν άμεσα, με αποτέλεσμα να έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Όμως, επειδή συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις, επαναλαμβάνονται σε ορισμένα σημεία τα κατολισθητικά φαινόμενα.

  Σε ό,τι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στην περιμετρική οδό Ναυπάκτου, οι οποίοι απομακρύνονται από τα τεχνικά συνεργεία. Επίσης, στη θέση Κλεισούρα σημειώθηκε πτώση φερτών υλικών, τα οποία απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των συνεργείων.

  «Μέχρι αύριο Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική έκθεση που εκπονείται για το συγκεκριμένο σημείο και εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων, αυτές θα αντιμετωπιστούν από την υφιστάμενη εργολαβία» αναφέρει η Περιφέρεια.

  Στην Αχαΐα, τα συνεργεία επενέβησαν στους ποταμούς Πείρο και Μεγανίτη, όπου εκτελέστηκαν εργασίες διευθέτησης κοίτης, άρσης προσχώσεων, και ενίσχυση αναχωμάτων.

  Ακόμη, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, εντοπίστηκαν σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα.

  Τέλος, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής τα προβλήματα είναι επαναλαμβανόμενα και ως εκ τούτου τo δυναμικό των υπηρεσιών παραμένει σε ετοιμότητα».

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk