Είναι ελάχιστες, αν όχι σπάνιες, οι φορές που η Ελληνική Αστυνομία, εκδίδει επίσημη ανακοίνωση για να μιλήσει ξεκάθαρα για fake news που δημοσιεύει μια εφημερίδα. Κι όμως, το Σάββατο η ΕΛΑΣ το έκανε κι αυτό. Με επίσημη ανακοίνωσή της, απαντώντας σε μια μεγάλη «αποκάλυψη» (όπως αναφερόταν) της εφημερίδας «Δημοκρατία» η Αστυνομία τονίζει: «Καμιά Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Το «ρεπορτάζ» που κατά την Αστυνομία είναι fake, αφορούσε σε εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό που ανήκει σε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στο οποίο βρέθηκαν 19 εκατ. ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ παλαιάς κοπής μάλιστα.

Το τεράστιο ποσό βρισκόταν σε ειδική κρύπτη και χρειάστηκε εξονυχιστικός έλεγχος για να βρεθεί, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία». Και συνεχίζει το «ρεπορτάζ»: «Η Αστυνομία λειτούργησε με μεθοδικότητα και υπομονή εργαζόμενη επί μήνες στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπήρχαν εδώ και καιρό πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλακώστα στο Παλαιό Ψυχικό είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό που ανήκε σε προβεβλημένο ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ.

Πιθανότατα στο πλαίσιο της έρευνας να αξιοποιήθηκαν και στοιχεία από συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός. Το συγκεκριμένο σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και το εντυπωσιακό είναι ότι παρότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητο, το φρουρούσαν ιδιωτικοί αστυνομικοί 24 ώρες το 24ωρο. Όλο το διάστημα της παρακολούθησης κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από στο ακίνητο, εκτός από τους τρεις φρουρούς (ένας στον εξωτερικό χώρο και δύο στον εσωτερικό) που άλλαζαν με βάρδια». Το δημοσίευμα συνοδεύεται και από φωτογραφία με πολλά χρήματα σε δεσμίδες.

Με την ανακοίνωσή της η Αστυνομία διέψευσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε έφοδος από την ίδια κι ότι το δημοσίευμα ουσιαστικά είναι ψευδές.