• Αναζήτηση
 • Στόλτενμπεργκ σε πΓΔΜ: Ετοιμοι να σας υποδεχθούμε ως το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ

  Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα, στηρίζοντας την προσπάθεια της σκοπιανής κυβέρνησης να «περάσει» το επικείμενο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά κατά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στη γείτονα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  epa07001048 NATO Secretary General Jens Stoltenberg (L) accompanied by Macedonian Prime Minister Zoran Zaev (R) attends the press conference in Skopje, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, 06 September 2018. NATO Secretary General Jens Stoltenberg is on a two-day official visit to Macedonia. EPA/GEORGI LICOVSKI (File: 20001929.jpg )

  Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα, στηρίζοντας την προσπάθεια της σκοπιανής κυβέρνησης να «περάσει» το επικείμενο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά κατά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στη γείτονα.

  Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους Σκοπιανούς να αποφασίσουν αν θα γίνουν μέλος της διεθνούς κοινότητας με την ψήφο τους, σημειώνοντας πως «είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε ως το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ».

  «Εκτιμούμε τη σχέση με τη χώρα σας. Θα έχετε δημοψήφισμα σε λίγες εβδομάδες, αποφασίζοντας αν θα είστε μέλος της διεθνούς κοινότητας, και εξαρτάται από τους πολίτες να αποφασίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ κατά της διάρκεια άσκησης μονάδας ειδικών δυνάμεων των Σκοπίων, παρουσία και της υπουργού Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

  «Η χώρα σας έχει καλά εκπαιδευμένα στρατεύματα που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε δύσκολες αποστολές. Μέλη του στρατού σας έλαβαν μέρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλα μέρη, κάτι που δείχνει ότι έχετε ένα στρατό που συνεισφέρει στη διεθνή ασφάλεια» πρόσθεσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

  Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων σημείωσε ότι έως στιγμής σε διαφορετικές αποστολές του ΝΑΤΟ έχουν συμμετάσχει 4.000 «μακεδόνες στρατιώτες». «Αποτίω φόρο τιμής στα μέλη του «Μακεδονικού» στρατού, είναι ο σιωπηλός διπλωμάτης στις προσπάθειες μας για ένταξη στη Συμμαχία» υπογράμμισε.

  Κόσμος