Παρά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διήμερο, περί αποχώρησης του Μοχάμεντ Σαλάχ από την Ρωσία νωρίτερα, ο αιγύπτιος σταρ θα ολοκληρώσει κανονικά την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Καθώς η Αίγυπτος έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας δεν είναι και το καλύτερο. Γι’ αυτό, υπήρξαν δημοσιεύματα που υποστήριξαν πως ο «Φαραώ» δεν έχει λόγους να παραμείνει για ένα ματς χωρίς σημασία, πολύ περισσότερο να ζορίσει τον εαυτό του και να παίξει, όταν προέρχεται από τον γνωστό τραυματισμό του στον ώμο.
Όπως πρόσθεταν, αυτά των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, είναι ευκαιρία να κερδίσει μέρες ανάρρωσης και ξεκούρασης ενόψει της προετοιμασίας του με την Λίβερπουλ.

Ωστόσο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άμπο Ρίντα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Δεν γνωρίζω το παραμικρό για όλα αυτά που γράφονται. Ο Σαλάχ είναι ο αρχηγός της Εθνικής μας και, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, πρέπει να βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας».

Και ερωτώμενος για το πώς νιώθει ο ίδιος ο παίκτης, απάντησε: «Είναι πολύ καλά μαζί με τους συμπαίκτες του και συγκλονισμένος για όσα γράφτηκαν για το ίδιο, αλλά και για κακές σχέσεις μέσα στην ομάδα».